Стефан Сабрутев дари ваучер за 1000 лева за покрив на изгорелия дом в Момчиловци

Стефан Сабрутев дари ваучер за 1000 лева за покрив на изгорелия дом в Момчиловци

Стефан Сабрутев лично ще връчи ваучер за 1 000 лева на собствениците на изгорялата къща в Момчиловци. С него те ще могат да закупят нужните им строителни материали за нов покрив от хипермаркет „Чечосан”, когато започнат възстановяването на дома си. Кандидатът за кмет на община Смолян от БСП обяви своето съпричастие към чуждата беда на среща с жителите на селото, в която участваха и кандидати на БСП от общинската листа за съветници: Милко Гавазов, Димитър Кръстанов, Радой Краев, Виолета Бояджиева, Михаил Генчев, Румяна Кършелийска, Светослав Димитров, Мариана Саламбашева, Румяна Янчевска.

Народният представител Дора Янкова подчерта, че новият програмен период е изключително важен за развитието на Момчиловци и не трябва да се пропускат възможности за реализиране на проекти. Нашите кандидати ще надграждат постигнатото дотук, защото са достойни, прагматични и социално отговорни хора, характеризира тя избраниците на социалистите за различните позиции в местната власт. Янкова призова момчиловци да бъдат по-сплотени около идеите за развитието на селото и с общи усилия да го превръщат във все по-хубаво и уютно място за живеене като се доверят на кандидатите на БСП. Защото проблемите се решават с общи усилия на кметството, общината и населението.

Присъстващите припомниха заслугата на Дора Янкова за осъществени знакови проекти в селото: обновено и ремонтирано читалище, чудесната „Норвежка къща”, в която се превърна старото полуразрушено училище. При управлението на БСП са ремонтирани В и К съоръженията и е асфалтирана улицата под училището, а то е утвърдено като средищно; изготвен е проект за подмяна на цялостната В и К мрежа на селото, впоследствие замразен. Общо е впечатлението, че Момчиловци е в застой докато беше начело в развитието на селския туризъм в страната. Липсва инвеститорски интерес, а в селото има подготвени шивачки и плетачки и марката „Елица” е разнасяла славата на Момчиловци, а клиентите са се надпреварвали за модните й изделия. Туристическото дружество настоява да му се възвърне собствеността върху хижа „Момчил юнак”, защото е строена от местните хора – ловци и туристи. Костадин Керемедчиев, инженер по дървообработване, е предложението на БСП за кмет на селото. Решаването на инфраструктурните проблеми се разбира от само себе си. Сред неговите основни идеи са създаването на туристически и кметски съвет. Туристическият съвет ще координира усилията на всички заинтересовани страни, за да има ефективен и осезаем напредък към общата цел: Момчиловци – популярна и образцова туристическа дестинация с целогодишно привличане на гости. В Кметския съвет ще се включат представители на различни групи по интереси и възраст, които да помагат на кмета в селските дела. Предоставяне на база за пенсионерския клуб, връщане на хижа „Момчил юнак” и създаване на настоятелство за поддръжка на гробищния парк са другите поети обезателства от Керемедчиев, както и разгръщане на фестивалния туризъм като провокиращ интерес към селото; целогодишно работещ туристическо-информационен център; осигуряване на уредник, за да бъде музеят постоянно отворен; изграждане на още трасета за отдих и пешеходни преходи; подкрепа на самодейците и читалищната дейност. Големи резерви има в съвместната работа със селските кооперации. Стефан Сабрутев се ангажира да подпомага местните инициативи съобразно възможностите на общината.

Досегашната кметица Мария Никова благодари на всички, които са й съдействали и подкрепяли в усилията да работи в полза на Момчиловци и да защитава интересите на неговите жители по време на нейните два мандата.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе