Румен Петков в Смолян:17-те в листата на „Коалиция за България“ не са част от статуквото, а са носители на интелектуална мощ и сила

Румен Петков в Смолян:17-те в листата на „Коалиция за България“ не са част от статуквото, а са носители на интелектуална мощ и сила

Платена форма

Листата ни с евродепутати не е част от статуквото, а има интелектуална мощ и сила. Това заяви пред граждани Смолян Румен Петков, председател на „Коалиция за България“. Той представи част от 17-те.

„Водачът на листата проф. Боян Дуранкев е имал възможност да реализира кариерата си в САЩ, в Европа и Русия, но е избрал България. Любомира Ганчева е силна в социалната сфера. Проф. Боян Киров един от водещите физици в БАН. Доц. Георги Кючуков е сред най-добрите неврохирурзи в България. Листата ни има интелектуална мощ, има сила и то не, защото трикратният световен шампион Антон Коджабашев е в нея. Това са хора, признати в своите сектори. Те са завоювали признание и уважение“, подчерта Румен Петков.

Той отбеляза, че в листата на „Коалиция за България“ няма къщи за гости, апартаменти без пари, асансьори в хола. „Девет от кандидатите са до 35-годишна възраст и тази енергия не трябва да бъде подценявана. Всички са имали възможност да се реализират зад граница. Тези хора са избрали да са тук в България и всеки трябва да бъде видян, разбран и уважен. Нашето убеждение е, че България е Европа“, посочи Петков.

Той припомни, че заради събития като Баташкото клане, годишнината от което беше на 16 май, България ама 500 години забавяне, но с такива събития сме дали възможност на свободна и демократична Европа да се развива. „Ние не мразим никого, ние сме може би най-толерантната нация в Европа и света. Успоредно с това трябва да си дадем сметка, че ако ние не променим тук, в т. ч. и на тези избори, грешката и бедата е в нас. Няма как 9 млрд евро да са влезли в страна за регионални политики и да не се виждат. Проф. Дуранкев има много хубав и израз, че ГЕРБ и БСП имат политика на усвояване на тези пари – къщи за гости, апартаменти, суджуци, но парите не стигат до народа. Този двуполюсен модел по такъв начин наложен е извратен. Няма битка на политики. Той е една страна на една монета“, поясни Петков. Той подчерта, че на 26 май трябва да се каже, че този двуполюсен модел е дотук и посочи, че ГЕРБ и БСП нямат различия нито в данъчната политика, в развитие на инфраструктура, по отношението на културното и историческото наследство и по енергийната справедливост и сигурност на България.

Представителите на „Коалиция за България“ са в региона на Смолян, Неделино и Рудозем, където на множеството си срещи с жители на тези градове срещат огромна подкрепа за предлаганите от коалицията политики в социалната сфера, икономическата, сферата на отбраната и енергетиката.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе