Реформаторският блок: Целта ни е да възродим Родопите

Реформаторският блок: Целта ни е да възродим Родопите

Реформаторският блок представи днес на пресконференция кандидат-депутатите си. Водач на листата е Ариф Агуш, втори е Димитър Палагачев, трета е доц. д-р Нина Герджикова – преподавател по педагогика във филиала на ПУ в Смолян. Четвърти в листата е Йордан Шишманов, на пето място е Брахим Чернарев, шестото място е за Христо Станчев, седми е д-р Хасан Хаджиев- един от учредителите на СДС.

„Роден съм в изразено дясно семейство. Дядовците ми са народни представители от БЗНС преди 9-ти септември. След тази дата баща ми е изселен в Белене. В началото на демокрацията като десен човек имах нужда да подкрепя ДПС, за да помогна за възстановяването на религиозните права и правата на репресираните в България. След като в ДПС навлязоха олигарсите, смятам, че присъствието ми там е изчерпано. Избрал съм си ново амплоа и смятам, че България има нужда от дясно управление, от ясни закони и реформи". Това заяви водачът на листата Ариф Агуш. Наследникът на един от най-богатите родове в Родопите повежда листата на реформаторите, а целта му е да прокара идеите и вижданията си за възраждане на област Смолян. Ариф Агуш е убеден, че само обединеното дясно в Реформаторският блок може да допринесе за излизане от олигархията и задкулисието в държавата. На въпрос дали ще обжалва изключването си от ДПС той категорично заяви, че не е бил член на партията. „Нямам какво да обжалвам. Не съм бил член на тази партия, аз съм бил от гражданската квота”, посочи Агуш. „Предстои ни една тежка кампания, която се надяваме да бъде полезна за нас. Имаме идеи и визия, с които ще застанем пред гражданите в Смолянска област. Родопа планина трябва да бъде възродена. „Имахме много добро начало по време на пред присъединителния период, бяхме на първо място по европейски пари на глава от население, но сега вместо напред вървим назад“, посочи вторият в листата и бившият областен управител Димитър Палагачев. Той даде пример с пътя Смолян – Асеновград, който се ремонтира вече пета година, а високоскоростният път отдавна е трябвало да бъде завършен. Нашата област е само на колела, ние не участваме в жп транспорта, но живеем в Европейския съюз, някой постави ли въпроса как ще бъдем компенсирани?“, попита риторично Палагачев.

„Целият ми живот протече в Смолян. За мен е важно да участвам в предизборната надпревара, за да променя функциите на филиала на Пловдивския университет в Смолян. Мотивът ми да вляза в предизборната битка е, че дясното управление в сферата на образованието не е разработена. Средното образование в страната остана в соцпредрасъдъците. Нужно е качествено управление в тази сфера. Пари има, но са нужни спешни реформи. Чрез повишаване на качеството му ще се повиши и финансовият облик на училищата", заяви доц. д-р Нина Герджикова, трета в листата на реформаторите. Йордан Шишманов – икономист и бивш мениджър на летище „Пловдив" обяви, че регион Смолян заслужава повече. „Нямам богат опит в политика, но имам професионални качества. Трябва да отвоюваме възможността децата ни да останат тук и да се реализират в България", заяви четвъртият в листата на реформаторите. Брахим Чернаев е работил в сферата на туризма. „На Родопа планина й трябва добра инфраструкура, за да привлечем туристите, да оставят парите си тук. В Дясното е истината", посочи Чернаев. Областният шеф на ДСБ Зарко Маринов заяви, че всички от листата са доказани професионалисти и ще работят за възраждане на област Смолян. Парите, предназначени за областта, ще бъдат тук, а няма да „пътуват" другаде, посочи Маринов. Според него държавата и общинската власт са в дълг към жителите на общината и областта.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе