Проф. Боян Дуранкев „Коалиция за България“: „На 26 май имате едно оръжие и това е бюлетината, с която можем да променим нещата“

 Проф. Боян Дуранкев „Коалиция за България“: „На 26 май имате едно оръжие и това е бюлетината, с която можем да променим нещата“

ПЛАТЕНА ФОРМА

„Предстои ни един тежък и дълъг път. Пътят към ЕС и пътят от ЕС към България. Този път е труден, с много завои и криволичения, въпреки, че 12 години вече се опитваме да напипаме пулса на ЕС. Това каза проф. Боян Дуранкев – водач на листата на „Коалиция за България“ за участие в европейските избори на среща в Смолян. Той посочи, че Коалицията иска да се променят правилата за страните с най-слабо развита икономика. „На последните позиции в ЕС са България и Румъния. Само че Румъния е с 10 години преди нас. На базата на икономическото развитие е необходимо и ускорено социално развитие. Ще поставим въпроса минималната работна заплата да расте с 10 % средно годишно, за да може хората да се почувстват хора. Искаме младите хора да могат да си купят жилище, да отгледат по две или три дечица, да останат в България. Ще търсим подкрепата на Румъния, Литва, Латвия, Естония, Полша…, с които последни се присъединихме към ЕС. Искаме да бъде осигурена подкрепа за всяко новородено, хората завършващи висше образование да получават данъчни облекчения“, посочи проф. Дуранкев. По думите му до момента еврофондовете не се усвояват ефективно. „Аз и моите партньори, които отидем в Европейския парламент, всеки месец ще даваме отчет за приходите и разходите, а разликата ще даряваме за благотворителни цели. След 30 години преход не виждам морал и етика в българската политика“, каза още водачът на листата на „Коалиция за България“ в Смолян. Проф. Дуранкев призова хората да подготвят оръжията. „На 26 май имате едно оръжие и това е бюлетината, с която можем да променим нещата. Аз ще работя в ЕП за вашите деца, за вашите внуци и за младите хора. Вие, гласувайки, ще помогнете на моите деца и внуци за едно по-добро бъдеще.“, каза в заключение проф. Боян Дуранкев.

Председателят на ПП АБВ и кандидат за евродепутат Румен Петков определи проф. Дуранкев като човек, който е имал възможност да развие кариерата си в САЩ, в Европа или в Русия, но той е избрал България. „Нашите кандидати нямат къщи за гости, нямат апартаменти без пари, нямат асансьори в хола, нямат суджуци. В листата ни има интелект, мощност, има сила, защото хората в нея са признати в секторите, в които работят. Това са хора завоювали уважение. В листата ни има енергия, която не трябва да се пропуска. Листата ни не е част от статуквото. Всеки човек в нея има лице и гръбнак. Подкрепете тези хора. Те няма да ви подведат. В тях има морал, човечност , достойнство и отговорност. Най-голямото ни постижение за 30 години е членството ни в ЕС, само че ние допуснахме от това членство да се облагодетелстват много малко хора, а народа да страда. България може да има силно и достойно участие в Европа. Ако изпратим хора, като нашите кандидати, можем да сме сигурни, че в европейските институции има кой да води битката за България.“, каза Петков.

На срещата в Смолян присъства и Ивайло Калфин, според когото тези избори са важни, заради вътрешната политика. „За нас е много важно да променим това, което се случва в Европейските институции , защитавайки интересите на България. Ако трябва да се сравним с другите държави, например с Румъния. За 12 години тя напредна страшно много. България напредна съвсем малко. Проблема е, че у нас правилата са направени така, че европейските средства да изтичат в частни интереси. За 12 години – от 2007 до 2020 година България трябва да усвои 50 милиарда лв. от Европейските институции. С тези пари трябваше да се вдигне икономиката в страната ни. 16 – 17 милиарда лв. са за регионално развитие. След 12 години някои от регионите са по-зле, по-лоша икономика, по-лоша инфраструктура. Ние искаме в следващите 5 години да можем да изпреварим поне две страни по икономическо развитие и по доходи, и да покажем, че България се развива добре“, посочи Калфин. По думите му кампания, която се води до момента, няма съдържание. Всичко е само лозунги. Листата на „Коалиция за България е много добре подбрана. „Проф. Боян Дуранкев е човек, признат в България и в света, отличен икономист, много добре разбира европейските и българските теми. Знае какво да направи и как да промени нещата. Истински ляв, но разумен и убедителен човек, който вижда алтернатива и знае как да я използва. Много е важно на 26 май да гласуваме, важно е какво ще изберем, за да имаме право след това да критикуваме.“, добави Ивайло Калфин.

Представителите на “Коалиция за България” са в региона на Смолян, Неделино и Рудозем, където на множеството си срещи с жители на тези градове срещат огромна подкрепа за предлаганите от коалицията политики в социалната сфера, икономическата, сферата на отбраната и енергетиката.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Вирни се горе