Правителството на ГЕРБ не направи нищо за Девин, защото делеше общините на „наши и ваши“

Правителството на ГЕРБ не направи нищо за Девин, защото делеше общините на „наши и ваши“

Руси Чаушев, който не направи нищо за болницата в Девин не е от силните и всеотдайни личности, които имат правото да водят и представляват региона

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНИТЕ ДЕВИН, БОРИНО И ДОСПАТ,

МИЛИ ПРИЯТЕЛИ,

В навечерието на поредните избори за народни представители една кратка статия, публикувана в SmolyanNews, привлече вниманието ми – а именно предизборното обръщение на г-н Руси Чаушев – общински ръководите на ПП ГЕРБ, към жителите на Девин.

Обръщението ме провокира не с друго, а с тезата за „ЛЪЖАТА” и вечната борба между лъжещите и казващите „ИСТИНАТА”.

За съжаление Девинската болница отново е експлоатирана предизборно от хората, които най-малко имат право да говорят за нея – представителите на ПП ГЕРБ в Девин, те за поред път я залепиха като етикет за утоляване на предизборни страсти, превръщайки я в „Ябълката на раздора”!

Често, когато оставам сама си мисля, колко крехка и незабележима е ИСТИНАТА и колко крещяща и кудкудякаща е ЛЪЖАТА. Питам се защо, защо хората предпочитат да вярват на красивата лъжа, а не на истината, колкото и горчива или невъзможна да е тя?! До сега не съм открила отговора, сигурно се крие някъде в нас самите?!

Що се отнася до Девинската болница, то ИСТИНАТА е многословна, но простичка и може би затова Руси Чаушев не я разбра за толкова много време?! Вече повече от пет години ние – Инициативният комитет, начело с Валентина Павлова, кмета ни Цветалин Пенков, народните представители Дора Янкова, Димчо Михалевски /поклон пред паметта му/, част от общинските съветници и стотиците жители на трите общини все още продължаваме да се борим за нейното пълно възстановяване.

Не разбирам как човек, като Руси Чаушев, жител на Девин, който нито веднъж не се появи на протестите в подкрепа на болницата ни, може да си позволи да коментира хуманното дело на Валентина Павлова и да го сравнява с кокошкарник ?! Обяснявам си нечистото и недостойно изказване единствено с факта, че като специалист по храните г-н Чаушев разбира само от яйца! Питам се такъв ли трябва да е нашият народен представител?!

Питам обаче и къде беше г-н Чаушев, кандидатът за народен представител от Девин, когато ние- жителите на трите общини, начело с Валя, се борихме за болницата си и за правото на живот и здраве в Родопите?! Дали в къщи, или минаваше покрай нас бързешком? На малко хора им стиска да застанат начело и да поведат хората, но със сигурност знам, че Вие г-н Чаушев не сте от тези силни и всеотдайни личности! Възхищава се на хора, като Валя, борбени, готови да помогнат на всеки, без да търсят благодарност, даващи залъка от устата си! И вместо да сведете глава пред чисто човешкото й дело, в името на страдащите бедни хора и да вземете пример от нея, се подигравате и говорите за ЛЪЖАТА и за това, как с ваша подкрепа в Девин ще потекат реки от мед и масло в някакво близко бъдеще!? Поне имитирайте някаква „загриженост” и като лидера на АТАКА, г-н Волен Сидеров, който не обеща, а дари рентген на болницата ни, дайте и вие своя политически или човешки дан!

Не знам Валя Павлова „от кого и от какво е спасила Девинската болница”, но със сигурност знам, че Вие г-н Чаушев, като мой наследник на общинския ръководен пост в ПП ГЕРБ с нищо не допринесохте за нейната защита! Със сигурност знам, че не се срамувам от факта, че бях „отлюспена” от ГЕРБ в името на справедливостта и каузата, зад която застанах! Гордея се с това, че съм част от екипа, спасил болницата и че останах вярна на гражданската позиция и на Девин, а не блюдолизничих пред псевдопартийните лидери на ПП ГЕРБ в Смолян!

Мили хора, ИСТИНАТА за ДЕВИНСКАТА БОЛНИЦА е много простичка!

На всички отдавана е ясно, поради какви причини и по времето на чие общинско и национално управление бе допуснато да се затвори тя, но малко хора знаят, че политиката на ПП ГЕРБ в здравеопазването постави в неравностойно и дискриминиращо положение малките общински болници, с измислените нива на компетентност и високите изисквания по клинични пътеки! Затова и затвориха още 17 общински болници в страната! Ровенето в старата рана обаче не ни помага да разрешим проблемите в този сектор, ще помогнат само действията ни!

Прав сте г-н Чаушев, хората от нашия край са природно интелигентни и мъдри, но не защото вярват на Вашите предизборни космически „факти”, а защото са отрудени и измъчени от ежедневните проблеми, но въпреки това намериха сили да въстанат срещу една несправедливост! Те имаха нужда от болницата си, имаха нужда от помощ, но правителството на ГЕРБ не чу техният зов!

Сигурна съм, че хората от Родопите държат на честността и няма да я пренебрегнат – те със сигурност знаят, че ПП ГЕРБ НЕ откликна на нуждите им, че нито г-жа Дариткова, нито Вие, г-н Чаушев, им помогнахте за отваряне на Девинската лечебница!

Със сигурност и всички знаят, че благодарение на многобройните срещи и протести, на упорития и всеотдаен труд на Инициативния комитет в лицето на Валентина Павлова, на единството на хората от трите общини, именно правителството на Орешарски даде пари и подкрепа и спаси болницата ни.

Това не са само сухи факти,както Вие, г-н Руси Чаушев и хората около теб наричате!

За нас, за нашето население, това бяха хиляди изплакани сълзи, безброй безсънни нощи и терзания, как да продължим борбата, за да има успех!

За нас, за нашето население, това бяха многото жертви/поклон пред паметта им/, които загинаха по пътя за Смолян поради липса на болница – те станаха жертва на безразличието и безхаберието на вашата партия в лицето на Дариткова, г-н Чаушев! И честно казано се чудя с какви очи се появява в Девин, за да иска отново гласовете и подкрепата на хората?! За какво точно трябва да Ви се доверят, след като не ги видяхте в най-тежкия и труден момент?!

Непрекъснато говорите за еврофондове – как ще потекат пари от Европа! Но за кого са тези пари господа от ГЕРБ, до кого ще достигнат – ще ги почувстват ли хората от селата, от малките погранични райони или пак ще им обяснявате, как някой кмет от друга политическа партия не си е свършил работата?! Докога ще разчитаме само и единствено на европейските пари?! Не е ли по-добре сами да се вземем в ръце и да възстановим икономиката си?! Не очаквам адекватен отговор, защото няма такъв.

За никого не е тайна моето членство, по-точно чистосърдечното и всеотдайно пребиваване в ПП ГЕРБ. Със сигурност има какво да споделя и напомня на избирателите днес. Като бивш общински ръководител на ПП ГЕРБ в Девинско, споделям най-искрено, че се правеше разлика между общини с кметове на ГЕРБ и другите общини. Примери за това много – единият се намира в статията на Руси Чаушев за село Лясково, друг, много по-показателен е примерът с новогодишните субсидии за Чепеларе, Златоград и Доспат по време на управлението на ПП ГЕРБ! Докато ние се молихме за финансова помощ за болницата, предколедно се раздадоха милиони лева в гербаджийските общини. Това ли е справедливата политика на ГЕРБ?!

Малко хора знаят колко писма, искания и обръщения бяха изпратени от Инициативния комитет, от Валя, с молба за срещи с управляващите от ПП ГЕРБ. Бойко Борисов не ни прие, за да ни чуе, да види и другата страна на монетата, вярваше само на това, което му докладваха от Смолян! Е, вярно, г-жа Дариткова доведе в Девин много министри и министерши, но какъв беше резултатът – никакъв?! Когато искаш едно нещо да не стане, търсиш причини или ги създаваш!

Безспорен факт обаче е, че още на третия ден от управлението си г-жа Дора Янкова ни заведе при министъра на здравето – д-р Таня Андреева, която прие нашата кауза от сърце, а малко след това МС и МЗ взеха решение за отпускане на финансовата помощ за болницата ни. Ето това е простичката ИСТИНА, постигната с много мъка и усилия!

Отдавна вече не питам какво направи правителството на ПП ГЕРБ за Община Девин по време на своето три и половина годишно управление! Знам отговора – нищо, защото кметът ни не беше от ГЕРБ! Пардон – щях да забравя – г-жа Дариткова предложи да обявим в ликвидация болницата си, за да ни направят нова болница, в сградата на Горското стопанство.

Но пък знам добре какво УСПЯ ДА СВЪРШИ само за една година Дора Янкова като наш народен представител:

  1. Помогна ни безрезервно да отворим болницата си!

  2. Размрази проектите по селските райони,които ГЕРБ казваха, че са спрени от ДПС!

  3. Правителството на Орешарски повиши пенсиите и добавките за деца!

  4. Отпуснати бяха допълнителни субсидии за неотложни нужди за общината ни! Това са само част от положителните резултати за Девинска община.

Ето такава е ИСТИНАТА за нас г-н Руси Чаушев! Виждала съм колко са големи кокошите яйца, но не съм сигурна до коя планета във Вселената стигат вашите огромни и красиви предизборни обещания!

Вярвам, че хората, които бяха с нас по пътищата и на площадите, за да защитят конституционното си право на живот и здраве в собствената си родина, или мислено ни подкрепяха, знаят и помнят ИСТИНАТА за Девинската болница и са благодарни на Валя, Димчо, Дора!

Обръщам се към Вас мили хора, приятели и близки, вярващи във ИСТИНАТА, да гласувате със сърце и душа в името на Девинската болница, на общите ни усилия и в името на добруването на Община Девин и Родопите!

По-добре е да имаме депутати като Валя и Дора, които с делата си показаха човечността и отговорността си към нас, отколкото такива, които са обиколили по няколко партийни листи и нямат куража и доблестта да застанат редом до своите съграждани и техните проблеми от страх да не загубят политическия си пост! По-добре да имаме представители, който ще защитават нашите интереси, а няма да слугува на лични, лобистки и партийни такива!

Ние бяхме пример за единство! Нека го покажем и на 5 октомври! Искрено вярвам и се надявам, че всички знаете на кого и как да се отблагодарим за оказаната ни помощ и подкрепа!

С уважение към жителите на трите общини – Девин, Борино и Доспат!

Дияна Чаушева – общински съветник

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе