Открито писмо на водача на листата на коалиция ББЦ, област Смолян СТИЛИЯН Аврамов

 Открито писмо на водача на листата на коалиция ББЦ, област Смолян СТИЛИЯН Аврамов

Скъпи Родопчани,

Благодаря ви за доверието и подкрепата, които срещнах през кампанията! Посветих цялото си време на срещи с вас, за което ни най-малко не съжалявам! Точно обратното – радвам се, че се запознахме и ще съм горд и удовлетворен, ако успея да направя живота ви по-лек, по-спокоен, по-сигурен!

Аз не просто чух болките и грижите ви, но и заживях с тях! За разлика от повечето политици, бях пестелив на обещания, защото за мен думите имат стойност и значат много, а мястото ми в Парламента не е жадуван блян, а позиция, която ще ми даде възможност да бъда полезен на вас – прекрасните жители на област Смолян! Сигурен съм, че заедно можем да решим проблемите на този уникален регион на България, които за жалост не са никак малко! В края на кампанията ще се опитам в няколко изречения да обобщя това, което повечето от вас ми споделиха и да предложа варианти за решения, които ще облекчат нелекото ви битие и ще му придадат нова стойност и смисъл! Няма да крия, че миньорите са моя слабост! Чувствам огромен респект към тежкия им професионален път. И на многобройните си срещи с тях обявих, че първият законопроект, който ще внеса в Народното събрание ще урежда трайно въпроса с ранното пенсиониране. Категоричен съм, че на българските полицаи, пожарникари и военни не бива да се отнема възможността за ранно пенсиониране, под предлог, че Европейския съюз налага това!

Ще се боря с всички сили и за правата на представителите на други рискови и неоправдано недооценени професии у нас като учители, медицински сестри, шофьори и работници в производствени предприятия. Справедливото разпределение на субсидиите за земеделските производители ще бъде сред моите приоритети. Отхвърлям сегашния модел на субсидиране, при който едрите зърнопроизводители получават огромни субсидии, а за дребните зеленчукопроизводители не остава нищо! Ще работя и за изравняване на субсидиите на животновъдите с европейските, за достъп до тях на всеки стопанин, както и за по-добра информираност за общата селскостопанска политика на ЕС и възможностите, които тя предлага. Както многократно заявих, ще лобирам за отваряне на пътя Рудозем – Ксанти, който ще даде сериозен тласък на дребния бизнес, търговия, транспорт, туризъм. Развиването на Пампорово, което за моя огромна жалост от перла на зимните курорти във времето се е превърнало в площадка с десетки недостроени сгради, също е проблем, с който няма да се примиря. През по-голямата част от годината курортът е абсолютно пуст, вместо в него да се провеждат театрални, кино, музикални и др. събития, които биха освежили и раздвижили региона, и биха му донесли инвестиции и популярност. Ако искаме регионът да е атрактивен за инвеститорите задължително трябва да има специален Закон за планината, чрез който се облекчават данъчните и административни тежести пред инвеститора. Това са само част от идеите ми за подобряването на жизнената среда в област Смолян, за осъществяването на които възнамерявам да се боря! Благодаря още веднъж на всички за подкрепата! Специални благодарности и на екипа ми в областта, без които нямаше да се справя! И не на последно място благодаря на хората, които с всички сили се опитваха да провокират и саботират работата ми тук – вие ме научихте на много и ме мотивираха още повече за победа! Скъпи Родопчани, голямо благодаря на всички ви! За мен ще бъде огромна чест и отговорност да бъда ваш представител в бъдещия Парламент!

С огромен респект и уважение: СТИЛИЯН Аврамов

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе