Обръщение на Дора Янкова-водач на листата на БСП от област Смолян

Обръщение на Дора Янкова-водач на листата на БСП от област Смолян

УВАЖАЕМИ РОДОПЧАНИ,

Наближава 12 май – денят, когато можем и трябва да си върнем държавата. Да променим съдбата на отечеството, да повдигнем духа и самочувствието на българския народ. Сега е времето! Винаги, когато демокрацията е била в опасност, когато над татковината са надвисвали облаците на омразата, високомерието, експлоатацията, лявата вълна е преграждала пътя на разрушението и е издигала в култ справедливостта, единството, свободата.

За четири години управление на ГЕРБ ние станахме много по-бедни, духовно ограбени, лишени от надежда и работа, с тежко настояще и неясно бъдеще. Останахме без децата си, превърнахме се в имигранти в собствената си родина. Вижте Смолянка област, вижте малките градове и села, или по-скоро отворете хладилника… Докога ще търпим! Отново ли ще се самонакажем? Още един мандат на ГЕРБ и Родопите ще потънат в забрава.

Коалиция за България е способна да спре разрухата, да даде повече социални опори на хората. Имаме знание, опит, сили и най-важното – можем да обърнем живота така, че да бъдем достойни граждани в собствената си родина.

Ще заложим на младите и смелите, на предприемчивите и мъдрите, за да възродим икономиката на Смолянска област. Нашата цел ще е нови работни места и нови пазари. Ще работим за по-справедлива социална политика, насочена към проблемите на хората. Ще върнем истинската цена на човешкия труд и ще въведем по-гъвкави форми за пенсиониране. Ще гарантираме на майките спокойно да отглеждат своите деца. Ще осигурим по-добро здравеопазване, издигайки ролята на българския лекар и поставяйки в центъра здравето на пациента. Специално внимание ще обърнем на детското и майчино здравеопазване. Ще модернизираме смолянската болница, ще върнем живота на девинската, ще се грижим за всички общински болници. Ще увеличим парите за наука, образование и култура, за да се случи културното и духовно възраждане на Родопите. Ще си върнем театъра, ще помагаме на музеите, библиотеките, читалищата.

За да се случи това, зависи от нас. От всички, които ще отидем на 12 май да гласуваме. Нашата бюлетина е №5!

Да тръгнем заедно, за да възродим България!

ДОРА ЯНКОВА – ВОДАЧ НА ЛИСТАТА ЗА НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ ОТ КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе