Николай Мелемов в Катраница: До края на следващите 4 години асфалтът няма да е основна тема

Николай Мелемов в Катраница: До края на следващите 4 години асфалтът няма да е основна тема

До края на следващите 4 години, ако ни подкрепите за втори мандат, асфалтът няма да е основна тема при срещите между управляващи и избиратели. Това заяви на среща в Катраница кметът на Смолян Николай Мелемов, който е кандидат на ГЕРБ за втори мандат. По думите му добрите неща ще продължат да се случват, когато и общината, и правителството са стабилни.

„Работим на всякакви нива, за да може да подобрим транспортния достъп, защото той е съществено условие за развитие на бизнес. За да се привлекат инвеститори в общината, тя може да направи две неща – да направи хубави пътища и да въведе ниски данъци. Ние сме свалили данъците още първата година. Сега усилено работим с областния управител, с министрите, с Агенция „Пътна инфраструктура“ за подобряване на транспортния достъп“, посочи Мелемов. Той обясни, че са отворени офертите за разширяване на пътя между Асеновград и Смолян с частична трета лента, за довършване на околовръстния път в Смолян от Бункера към Устово, за изграждане на частите от пътя към Рудозем. Каза също, че гърците започват работа по изграждането на пътя към нашата граница и с отварянето на ГКПП „Елидже“ ще се даде тласък на икономиката в нашия край.

Конкретно за Катраница Мелемов посочи, че с Радко Шукеров, който е кандидат за кмет на селото, ще направят план за работа през всяка от следващите четири години. „Пътищата и улиците ще бъдат приоритет в следващия ни мандат. Не може да сме в Европа, в 21-ви век, а все още да говорим за асфалт. Ще продължавам да твърдя, че ако не бяхме плащали над 10 милиона лева стари задължения, този проблем в значителна степен щеше да е решен“, посочи Николай Мелемов.

От своя страна Шукеров каза, че без пари, с труд от селото и материали от общината са възстановили водосточните тръби на две от махалите. Ремонтирана е детската площадка с помощта на инициативни хора от селото. Подобрено е уличното осветление. Довършена е асфалтовата настилка между Ряка и Катраница. Осигурена е за младите тенис-маса. Изградена е 50-метрова подпорна стена по пътя към Боровина. Направена е и спортна площадка с проект, спечелен пред ПУДООС.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе