Националният съвет на БСП утвърди листата с кандидат депутати в област Смолян

Националният съвет на БСП утвърди листата с кандидат депутати в област Смолян

Националният съвет на БСП утвърди листата с кандидат депутати на Коалиция за България в 22-ри Многомандатен избирателен район – Смолян. 8-те кандидати, номинирани последователно от общинските и областния съвет на левицата в Смолянско, бяха подкрепени единодушно и от членовете на Националния съвет, съобщиха от пресцентъра на партията.

Няма размествания според обявените номера в листата, както и нови имена. Областният съвет на БСП – Смолян номинира за водач на листата Дора Янкова. Втори е общинският съветник от Коалиция „Заедно за община Златоград“ – Емил Хумчев и общински лидер на социалистите в Златоград. Третото място е предоставено за гражданската квота, представена от д-р Нина Шехова, началник на „Кардиологично отделение“ в МБАЛ- Смолян, общински съветник от гражданската квота на БСП в Смолян. Четвърти е младият Николай Мартинов от Девин, общински съветник, председател на БСП – Девин. Пета в листата за кандидат-депутати е Цветка Такова от Борино, общински съветник в местния парламент и лидер на левицата в общината. Шестото място отново е за представител от гражданската квота– предприемача Стефан Сабрутев от Смолян, който е и общински съветник. Под номер 7 в листата е председателят на Младежкото обединение на БСП – Смолян, юристът Георги Кисьов. Осма в листата е Мария Близнакова – педагог, общественик, председател на БСП – Мадан. Областният лидер на БСП- Смолян Дора Янкова коментира листата като добра, балансирана и качествени кандидати.

„Листата дава ясен знак за обновление на БСП. Тя е съчетание от млади хора и представители на гражданското общество“, коментира Дора Янкова и добави, че е постигнат паритет като представители мъже /жени. „Тръгваме с ясното съзнание, че БСП ще спечели парламентарните избори, защото е подготвена, защото винаги е поставяла националните интереси над партийните.

Вирни се горе