Милко Гавазов: Родопските традиции са сред богатствата на ЕС

 Милко Гавазов: Родопските традиции са сред богатствата на ЕС

Селата от горното поречие на река Арда усвоиха милиони евро за туризъм, нужна ни е подкрепа, за да продължим успешният модел, призова лидерът на социалистите

Села като смолянското Кошница пазят родопските традиции и с тях пренасяме българският дух в Европейския съюз. Това заяви председателят на Общинската организация на БСП-Смолян и ръководител на групата съветници от левицата адвокат Милко Гавазов, който заедно с общинската съветничка от БСП- Смолян Виолета Бояджиева зачетоха празника „Предой” в смолянското село Кошница. Двамата общински съветници уважиха жителите на селото и хапнаха от вкусния кешкек, който се приготвя само по Ардинското корито за здраве и берекет.

Повече от хиляда човека от целия регион дойдоха на празника, с който в Кошница отбелязват началото на скотовъдската година.

Възхитителна е инициативността на младите хора в региона, отбеляза Милко Гавазов, визирайки реализираните десетки проекти за милиони евро в горното поречие на река Арда. „В двата мандата на Дора Янкова като кмет, заедно с неправителствни организации и младежи от района, разкрихме десетки километри екопътеки, десетки маршрути за вело и пещерен туризъм, разкрихме потенциала на крепостта „Калето”. За почивните дни около Гергьовден всички места за туристи са пълни, което може само да ни радва”, посочи Гавазов.

Той не скри разочарованието си, че правителството на ГЕРБ и лично бившият финансов министър Симеон Дянков спряха проекта за строителство на граничния път Горна Арда – Паранести. „Ако тогава проектът не беше спрян, сега щяхме да имаме готов път до границата и заедно с приятелите ни от Паранести и Кавала щяхме да имаме готов проект за довършване на участъка в гръцка територия”, каза Гавазов.

Той призова хората да подкрепят листата на Коалиция за България на 25 май с номер 15 в бюлетината, за да може европейското развитие на селата по течението на Арда да продължи.

Милко Гавазов поясни,че правителството мисли за района и напомни, че до края на годината в селата Смилян и Могилица ще започне ремонт на улици. За целта са отпуснати над 1,8 млн.лв. от Публичната инвестиционна програма на правителството. Предстои довършване и на ремонта на пътя Смилян- Рудозем, който предишните управляващи провалиха. „Пътят е особено нужен, тъй като със строителството на яз. „Пловдивци” над Рудозем има възможност хора от региона да намерят препитание”, заяви шефът на червените съветници.

Той напомни, че депутатът Дора Янкова е поставила пред шефа на Агенция „Пътна инфраструктура” да се ремонтира пътя Смолян- Арда, като най-напред се поправят пропадналите участъци край Кошница.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе