Магистралите на Бойко не минават през Чеплят. 5 или 7 лв. увеличение на пенсиите за четири години не стигат

Магистралите на Бойко не минават през Чеплят. 5 или 7 лв. увеличение на пенсиите за четири години не стигат

Кандидатът за народен представител от гражданската квота на Коалиция за България д-р Нина Шехова и представители на левицата се срещнаха с жителите на селата Горово, Букаците и Чеплят в община Смолян. В Букаците хората заявиха, че за тях буквално живецът е изчезнал. Те са обезверени и измъчени от ежедневните проблеми. Като най-голяма своя болка посочиха липсата на здравно обслужване. Тук джипито идва само един път в месеца…

Д-р Нина Шехова заяви пред присъстващите на срещата, че е необходимо държавно стимулиране и по-високо заплащане на лекарите, които ще практикуват в отдалечените и малки населени места.

Друг важен акцент, предвиден в програмата на Коалиция за България, е намаляването на потребителската такса за посещение при личен лекар.Кметският наместник постави множество въпроси, засягащи селото, които още не са решени, въпреки исканото съдействие от институциите. Един от тях е мобилният обхват. Друго нещо, което вълнува много хората е дали ще се получават субсидии за отглеждането на една крава.

"Тези, които имат три и повече крави ще получават субсидии, а тези които имат по една са най-ощетени. Повечето хора имат по една крава“, заявиха присъстващи на срещата. В Горово основен проблем е свободното пашуване на крави от Гърция, които буквално унищожават продукцията там. Въпреки тежкото ежедневие, малкото жители на Горово бяха много радостни от посещението на д-р Нина Шехова. Тя е единственият досега представител на политическа сила в тази предизборна кампания, кандидат за депутат, който е отишъл да ги види лично и да представи каква програма има партията, която представлява.

В Чеплят пък бе поставен остро проблема за преминаването на тежкотоварни автомобили с дървен материал през селото и увреждането на асфалта там. „Никой не говори за възстановяване на пътната настилка, трябва да се въведе някаква такса за преминаването на тези коли, за да може да се поддържа пътната настилка“, смятат местните хора. Поставен бе въпроса за пътя Арда-Паранести и за това какво е направила областната управа за този път.

Дошлите на срещата бяха единодушни, че 10%-ното увеличение на пенсиите е подигравка с хората. „Магистралите на Бойко не минават през Чеплят. 5 или 7 лв. за четири години не стигат“, заявиха присъстващи на срещата. Хората негодуват и за ежегодното нарастване на годините за пенсиониране.

Д-р Шехова посочи, че предложението на КБ е да се премахне това изискване, както и ежегодно пенсиите да се индексират. Също така предлагаме повечето от социално-значимите заболявания да се поемат от здравната каса, както и да има повече аптеки по селата.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе