Лютви Местан: Европа ще види Родопа благодарение на нас

Лютви Местан: Европа ще види Родопа благодарение на нас

Лидерът на ДПС Лютви Местан се обърна към жителите на миньорския град Рудозем днес с обобщението, че партията е изпълнила поетия преди една година ангажимент държавата отново да се грижи за Родопа планина, да се обърне погледът на държавната политика към Родопите. “Така избраните с вашия глас представители на ДПС в Европейския парламент ще обърнат погледа на цялата европейска политика към Родопите”, каза Лютви Местан.

В смолянския град бяха и министърът на младежта и спорта проф.д.ф.н. Мариана Георгиева, кандидатите от листата на ДПС за изборите за Европейски парламент 2014г. Филиз Хюсменова, Неджми Али, Илхан Кючюк, Искра Михайлова, Станислав Анастасов, Севим Мусак, Елисавета Кехайова, Мустафа Карадайъ, областният председател на ДПС- Смолян Салих Аршински, кметът на общ.Рудозем Румен Пехливанов и Ферит Добревски- общински председател на ДПС – Рудозем.

Родопа планина се нуждае както от държавна закрила, така и от грижата на целия ЕС, защото Родопите са красотата и на целия ЕС, смята председателят на ДПС. Той посочи пред гражданите на Рудозем поредицата от започнати важни за развитието на региона проекти като изграждането и рехабилитиране на пътища до населени места в общината, предстоящото строителство на седем нови спортни обекта, проект за облагородяване на междублоковите пространства и др. Според председателя на движението това са знаците на променената държавна политика и реалната грижа на държавата за Рудозем.

Всички региони в страната се нуждаят от адекватна политика, но съвсем определено можем да кажем, че социално-икономическите проблеми се проявяват в концентриран вид в региони като Родопа планина, коментира Лютви Местан. Той допълни, че дори са отправени атаки от страна на опозицията заради инвестициите в малките населени места от Родопския масив.

Местан приема тези упреци и критики като “комплимент, като сблъсък на различни подходи и разбирания за страната”. Наред с големите инфраструктурни проекти, жителите на малките населени места трябва да получат своя достъп до всички услуги, заяви лидерът на движението. Нима в Гулийка, в Рудозем не живеят равноправни български граждани, отправи риторичен въпрос Лютви Местан.

След края на събитието Лютви Местан и кметът на града Румен Пехливанов прерязаха лятната на реновираната местна болница за рехабилитация.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе