КРОС намери решение за ремонта на църковното училище в Широка лъка

КРОС намери решение за ремонта на църковното училище в Широка лъка

КРОС намери решение за ремонта на църковното училище в Широка лъка, обяви на предизборна среща в родопското село инж. Дафина Маламова от листата за кандидати за общински съветници на местната коалиция за развитие на община Смолян.

„Приех идеята за въстановяване на православния комплекс като лична кауза. Млад кандидат- архитект разработи проекта като дипломна работа, с която спечели престижна награда и одобрението на екипа на кмета на Солун. След това разговаряхме с Пловдивския митрополит Николай, който пое ангажимента да подкрепи проекта и реализацията му ще започне на пролет”, каза пред присъстващите инж. Маламова.

Рушащото се църковно училище е построено през 1888 г. със средства и труд на цялото население на Широка лъка. То е част от целия църковен ансамбъл край храм „Успение на Пресвета Богородица”. Сега е в окаяно състояние – в едната му стена е зейнала огромна дупка, а останалите са напукани и изкривени. Сградата е опасна за преминаващите към църквата миряни и туристи. През 2011 г. с решение на Общинския съвет в Смолян старото училище „Св. Пантелеймон” е дарено на Пловдивската митрополия заедно с дворното място. То се намира точно срещу къщата на Екзарх Стефан. Сградата е изключително ценна за хората, освен че е била класно училище, тя е играла ролята на читалище, пансион и дом за деца.

Предизборната среща на КРОС в Широка лъка откри водачът на листата за кандидати за общински съветници Кирил Асенов, който представи останалите членове на местната коалиция. Пред присъстващите в залата на читалището Асенов подчерта, че хората в КРОС не са с партийни интереси, а са доказани професионалисти. „Ще се опитаме да променим икономическата среда в региона, за да привличаме повече инвестиции”, каза Асенов. Местните хора поставиха на дневен ред проблема с липсата на линейка и полицай в селото. Те пожелаха успех на КРОС по време на изборите на 25 октомври 2015 г.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе