Като депутат д-р Дариткова осигури прегледи от специалисти за над 1 500 родопчани

Като депутат д-р Дариткова осигури прегледи от специалисти за над 1 500 родопчани

Всичко, което съм правила като депутат в 41-то Народно събрание, е било с желание да помогна на родопчани в сферата, която най-добре познавам. Това обяви на срещата си с жителите на кв. Каптажа водачът на листата на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова. Тя изрази съжаление, че останалите партии водят агресивна кампания, макар предварително да бяха обявили, че ще са толерантни. „Все пак, когато човек прави добро, се вижда и усеща от хората, на които съм помогнала”, каза Дариткова, която има над 3 300 пациенти като общопрактикуващ лекар. Тя отчете съвсем малка част от дейността си, а именно прегледите със специалисти, които е организирала ежегодно като депутат. Първите са били за жени в района на Девин, Борино и Доспат, насочени към онкологични заболявания. Специалист гинеколог е извършил прегледи с ехограф и е взел цитонамазки на над 400 жени.

„Ежегодно организирах прегледи в Смолян от специалист-мамолог. Това беше много полезно, защото тази специалност също е дефицитна в Смолян”, отчете кандидат-депутатът от ПП ГЕРБ. Д-р Дариткова осигури прегледи за бъбречни заболявания на ученици през 2011 г. от екип на Националния консултант по детски болести на доц. Буева. Прегледани бяха около 600 ученици, за да се установи има ли скрита бъбречна заболеваемост.

„В Смолянската болница се проведоха за пореден път прегледи за детски неврологични заболявания, планувани далеч преди правителството на ГЕРБ да подаде оставка. Така че те не са част от политическия PR”, уточни д-р Дариткова. По думите й в Смолянска област има дефицит на много специалисти, част от които е и детската неврология. Първите прегледи се проведоха в началото на февруари т.г, когато на обследване преминаха над 40 деца и се оказа, че има много повече желаещи. За да се облекчи достъпът до такъв специалист и тези консултации да станат редовни, д-р Дариткова е намерила решение. Очаква се нейн колега да приключи скоро специализацията си по „Детска неврология“ и да ги поеме. „Всички прегледи съм организирала с цялото си убеждение на работещ лекар-специалист, че това е един от начините да се подобри достъпът на населението от областта ни до здравни услуги”, подчерта д-р Дариткова.

В срещата с жители на кв. Каптажа участваха също кандидатите за депутати от ПП ГЕРБ д-р Красимир Събев, Марин Захариев, Милка Манева и Димитър Настанлиев.

Вирни се горе