Кандидатът за депутат от ГЕРБ Недялко Славов пред златоградчани: Резервирахме 30 млн. лева за Златоград

Кандидатът за депутат от ГЕРБ Недялко Славов пред златоградчани: Резервирахме 30 млн. лева за Златоград

Успяхме да резервираме ресурс от 30 млн. лева за Златоград през следващите 7 години. Това обяви кандидатът за депутат от ГЕРБ Недялко Славов пред препълнената зала на местното читалище. „Златоград влезе по една програма, която касае само 60 града в България. По нея ще бъдат финансирани приоритетни проекти в градски зони. Този ресурс е резервиран за нашия град и той няма да се състезава с други градове. Тоест, тези пари ще се вложат тук на база предложения на кмета и решения на Общинския съвет. Средствата са осигурени по програмата за Регионално развитие и проект „Подкрепа за интегрирани планове за градско възстановяване и развитие“.

Останалите населени места от общината ще могат да кандидатстват по Програмата за развитие на селските райони по досегашните принципи. Положителното е, че селата няма да се конкурират с града. Аз съм сигурен, че тепърва ще се реализират изключително много проекти в общината и видът й ще бъде значително подобрен“, посочи Славов. По думите му Златоград е най-сериозният пример не само в областта, а и в национален мащаб за това как управлява ГЕРБ. „Видяхтес обединените усилия на кмет, общински съвет, изпълнителн, централна и местна власт колко неща се случиха в Златоград, които не са се случвали в най-цветущите години на прехода, а и по-рано. Това се дължи на активността на общинската администрация, но и защото правителството на ГЕРБ възстанови доверието на европейските партньори и се отвориха европейските програми. Това е най-сериозният успех на правителството на ГЕРБ, който се надявам да бъде оценен по достойнство“, подчерта кандидатът за депутат пред съгражданите си.

Своите приоритети пред хората представиха също водачът на листата на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, д-р Красимир Събев, Марин Захариев, Милка Манева, Шукри Халилов, Росица Караджова и Димитър Настанлиев. В тяхна подкрепа се изказа и евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев. Той каза, че атмосферата, която цари на срещата – топлината и доверието, действа пречистващо спрямо помията, която се излива навън. И даде кураж: „Ще издържим! Още малко дни остават! Дано дотогава държавата да не се омърси толкова, че да не можем да я измием в следващия мандат, който ще спечелим задължително“. Уручев посочи, че дава направеното в Златоград често като пример как действа европейската солидарност. Показвал реализираните проекти на свои колеги с думите: “Вижте какво става с вашите пари в България!”. Според него Златоград заслужава да благоденства, защото се управлява от добър общински съвет, от добър кмет при добра координация с централната власт. Той похвали кандидатите за депутати от нашата област: „Ако искаме да продължат да се случват хубави неща не само в Златоград, а и в другите селища, тук са хората, които ще го направят. Всички са прекрасни специалисти, могат да ви гледат в очите, няма от какво да се боят, нямат нищо скрито в пазвите си, не лъжат, не обещават неизпълними неща. Нека дадем възможност тези хора да продължат започнатото, да надградят, да поправят грешките. Имаме воля да продължим!“

Вирни се горе