Илияна Йотова: Победа на социалистите ще даде увереност на кабинета „Орешарски”, постиженията му се отчитат в Европа

  Илияна Йотова: Победа на социалистите ще даде увереност на кабинета „Орешарски”, постиженията му се отчитат в Европа

Важно е кой ще изпратим в Европарламента, защото ГЕРБ работят против интересите на страната, обяви евродепутатката два мандата

За една година правителството на Пламен Орешарски направи толкова, колкото Борисов не можа за 4 години. Това заяви на градска среща с обществеността на Девин кандидатът за евродепутат от Коалиция за България Илияна Йотова.

На срещата присъстваха и Момчил Неков – 15-ти в листата на КБ, депутатът Дора Янкова, кметът на община Девин Цветалин Пенков, председателят на Общинския съвет на БСП и съветник в местния парламент Николай Мартинов и др.

Йотова подчерта, че предстоящите избори са от изключително значение за бъдещето на Европа и България. „Въпросът е не просто да изпратим 17 човека, които да ни представляват в Европа, а какво ще искаме от тях”, посочи Йотова.

Тя бе категорична, че стабилна и убедителна победа на социалистите на вота, ще даде увереност на кабинета „Орешарски”. „Правителството работи при изключително сложна обстановка – протести, несериозна опозиция, която постоянно го саботира. То нямаше нито един спокоен ден, но въпреки това постигна много в областта на социалната политика, регионалното развитие и борбата с монополното законодателство”, изброи кандидатът за евродепутат. Йотова бе категорична, че постиженията на правителството се оценят в Европа.

Сред най-големите постижения на социалистите в ЕП Илияна Йотова открои програмата за борба с младежката безработица и подкрепата за първо работно място, на младите хора, излизащи от учебните заведения, за което са осигурени 6 млрд. евро. „Много е важно кой ни представлява в Европа.

От значение е и кой и как защитава националните приоритети”, каза още Йотова.

Тя не скри, че представителите на ГЕРБ в законодателния орган на ЕС не обичат България. „Те стигнаха до там, че писаха писма, с които поискаха да ни бъдат спрени еврофондовете. Петима от представителите на ГЕРБ гласуваха и против изграждането на Южен поток и незабавни санкции срещу Русия. Това не са интересите на България”, каза Йотова.

Илияна Йотова коментира, че изборите за ГЕРБ са важни само за запазване целостта на партията на Борисов. „Парламентарната група на ГЕРБ е в полуразпад и при удобен момент още депутати ще напуснат, защото това е партия на властта, на спонсорството, което се интересува само от обществените поръчки”, заяви тя.

По думите й Реформаторския блок пък обединява жаждата за власт на политици от прехода, на които народа каза „стига” на последните избори.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе