Илияна Йотова: ГЕРБ трябва да понесат своята отговорност, заради наложените санкции на общини по ОП „Околна среда”

    Илияна Йотова: ГЕРБ трябва да понесат своята отговорност, заради наложените санкции на общини по ОП „Околна среда”

Държавна стратегия за развитие на селското стопанство ще спаси българските села, заяви Йотова

Благодарение на поразиите, гарантирани от ГЕРБ, днес се налагат санкции за общини, изпълняващи проекти по ОП „Околна среда”, защото са допуснати редица нарушения, включително и при проектирането. Заради направените нарушения бившите управляващи трябва да понесат своята отговорност към българските граждани на предстоящите избори. Това заяви кандидатът за евродепутат от Коалиция за България Илияна Йотова, която е на посещение в община Девин. Тя коментира, че цялата вина за проблемите с проектите по Оперативна програма „Околна среда” е на бившите управляващи, които са сключвали договори в нарушения. „Бившите управляващи са си затваряли очите за нарушенията и сега има опасност общините да връщат огромни суми. 87 общини са заплащани от фалит, гарантирано от ГЕРБ”, заяви Йотова.

Повече пари за развитие на българското село, гарантира Илияна Йотова на среща с жителите на девинските села Селча и Лясково. В срещите участие взеха и кандидатът за евродепутат Момчил Наков, народния представител от Коалиция за България Дора Янкова, директорът на Националната здравно-осигурителна каса д-р Румяна Тодорова, кметът на община Девин Цветалин Пенков и др.

В пълните зали на местните читалища Йотова подчерта, че в последните години проблемите на българските села са се задълбочили в резултат на недалновидната политика на бившите управляващи. „Липсата на перспектива в малките населени места води до обезлюдяване и заличаване”, заяви кандидатът за евродепутат. Йотова бе категорична, че при правилно разходване на европейските средства българските села имат потенциала да се преобразят. Тя посочи, че целта на правителството е да се изработи Национална стратегия за развитие на селското стопанство и селата, към които целенасочено да се насочи ресурса, както от европейските програми, така и от националния бюджет, а не да се прави политика на парче.

Йотова призова хората на 25 май да гласуват с номер 15 в бюлетината, защото след 10годишно дясно управление Европа има нужда от промяна. „Европа трябва да бъде по-социална, по справедлива, да мисли не само за банките, но и за обикновените хора. Йотова бе категорична, че кризата не може да бъде повече оправдания за лошия живот на обикновените европейци.

Илияна Йотова акцентира върху подкрепата за малкия и среден бизнес, както и на мерките за намаляване на безработицата.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе