Хората от Беден и Брезе очакват от „БСП – лява България“ подкрепа за нови работни места и за европроекти

 Хората от Беден и Брезе очакват от „БСП – лява България“ подкрепа за нови работни места и за европроекти

Очакваме вашата подкрепа, както досега, за да успеем с проекти по програмите на ЕС за младите хора и очакваме справедлива политика на БСП за доходите. С тези послания и при голям интерес хората от девинските села Беден и Брезе посрещнаха водача на листата на „БСП – лява България“ Дора Янкова.

Очакваме от нашите депутати да прокарват политика за още по-добро отношение към възрастните хора, казаха домакините. Дора Янкова за пореден път обясни, че постигнатите социални политики ще се надграждат и след избирането на 43-ото Народно събрание, но за да станат те по-устойчиви и мащабни, парламентарната група на левицата трябва да е по-голяма. Тя припомни обещанието си, дадено по време на срещите с хората от други селища, да бъде изграден в Смолян Консултативен център за предприемчивите хора, които правят проекти по програмите на ЕС, актуални през периода 2014-2020 г., в който „БСП-лява България“ да привлече мотивирани млади консултанти – юристи, икономисти и финансисти.

Хората в Брезе и Девин предложиха да бъде направен проект за минералните води в района, защото той е щедро надарен с минерални извори.

Домакините от Брезе и Беден поставиха и редица местни проблеми пред Дора Янкова. Най-болни са въпросите за старите водопроводи, правени с доброволен труд преди десетилетия, които се нуждаят от подмяна, както и за селските и горски пътища. С тези въпроси се заеха общинските съветници Николай Мартинов и Диана Чаушева, които присъстваха на срещите.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе