Двама известни представители на изкуството в листата на „Демократична гражданска инициатива“

Двама известни представители на изкуството в листата на „Демократична гражданска инициатива“

Кандидатите за депутати на политическа партия „ДЕМОКРАТИЧНА ГРАЖДАНСКА ИНИЦИАТИВА“ за област Смолян са двама известни представители на изкуството. Листата се оглави от актьора Румен Бечев. Решителността да отстоява идеите на гражданското движение на политическата сцена пое и художникът Дичо Капушев.

ПП “Демократична гражданска инициатива” е под номер 19 в интегралната бюлетина, с която ще участват в изборите на 12 май.

Първи в листата е Румен Петров Бечев, който е дългогодишен актьор в Родопски драматичен театър – Смолян, сега актьор към Драматичен театър гр. Пловдив. Румен Бечев е автор и режисьор на 56 документални филма за селищата в Родопите. Председател е на Сдружение “АРТ Център-Таланти на България”.

Дичо Димитров Капушев е дългогодишен преподавател по графичен дизайн в Професионална гимназия за Приложни изкуства в гр. Смолян, а сега художник на свободна практика. Капушев е съуправител на Сдружение “АРТ Център-Таланти на България”, както и съучредител и член на Управителния съвет на Фондация “Родопски ценности”-Смолян, с осъществени трайни проекти в областта на традиционни родопски занаяти.

Един от основните приоритети на ПП “Демократична гражданска инициатива” е промяна на политическото статукво в България. Движението е формулирало и няколко основни цели, които ще преследва – лустрация и изкореняване на организираната престъпност; регламентирано управление, при което по-трудно се лъже и краде; намаляване на броя на депутатите на 120 със силен мажоритарен елемент; прозрачност на публичните сделки и разходи както и извършване на ревизии на всички сделки с държавни земи за последните 23 години. Общата идея на гражданското движението е облекчаване и насърчаване на малкия и средния бизнес, електронно управление и елиминиране на ненужната администрация.

Вирни се горе