Два депутатски мандата е целта на ДПС в област Смолян на предстоящите избори

Два депутатски мандата е целта на ДПС в област Смолян на предстоящите избори

Салих Аршински: „Не бих се учудил, ако ДПС се окаже и първа политическа сила на територията на областта“

„Целта, която си поставяме е спечелването на два депутатски мандата в от област Смолян“. Това обяви на пресконференция областният лидер на ДПС Салих Аршински. По думите му анализите на партията показват, че това може да се случи с резултата от порядъка на 14 – 15 хиляди гласа. „На последните парламентарни избори ДПС има 12 500 гласа. Смятаме че с листата, с потенциала, който мобилизираме, с политиката, която сме провеждали и с политическата платформа, която предлагаме, можем да добавим тези липсващи ни 2 500 гласа на територията на областта. Ние знаем какво целим и как да го постигнем. Остава само да направим това в предстоящите дни до изборите и да постигнем поставената задача.Не бих се учудил, ако ДПС се окаже и първа политическа сила на територията на областта“, каза още Аршински.

На въпрос каква предизборна кампания очаква да се води в Смолянска област лидерът на ДПС заяви: „Аз се надявам всички участници в изборите да водят толерантна кампания. Ние със сигурност няма да водим кампания основана на агресията, но и няма си мълчим, ако към нас бъдат използвани подобни методи. Разбира се, няма да отговорим със същото. Нашият почетен председател Ахмед Доган подчерта, че не трябва да се поддаваме на провокации и ако бъде използван езика на омразата, да не отговаряме със същия“.

По отношение на машинното гласуване Салинх Аршински посочи, че е добре да се възползват от него само хората, които се чувстват уверени, че могат да се справят с машината, която още никой не е виждал. Тези, които не са готови да застанат пред компютъра, нека упражнят вота си по традиционния начин. „В интерес на истината дори аз се притеснявам да застана пред такава машина, като не знам методиката на действието й. Според мен това е едно недоразумение, породено от аритметичното мнозинство в предишното Народно събрание“, каза още лидерът на ДПС в Смолян Салих Аршински.

Той представи и листата за смолянска област:

  1. Хайри Садъков – дългогодишен общински председател на ДПС – Мадан, председател на Общински съвет Мадан, бивш началник на ИАРА.С богат политически, административен и социален опит.

  2. Елисавета Кехайова – бивш зам. кмет на община Кърджали, родом от Неделино. С добър административен опит.

  3. Наташа Василева – общински съветник в община Девин, бивш директор на социалната служба в Девин.

  4. Атанас Пържанов – общински председател на ДПС – Доспат, бивш началник на ВиК. Има собствен бизнес. С добра административна и управленческа подготовка.

  5. Милен Журналов – общинският председател на ДПС – Смолян и общински съветник.

  6. Ферат Емин – дългогодишен зам.-кмет на община Баните.

  7. Филип Делисивков – общински председател на ДПС Чепеларе. Има частен бизнес.

  8. Емил Кехайов – Секретар на областния съвет на ДПС. Работи в сферата на трудовата медицина.

Вирни се горе