ДПС регистрира листата си в РИК – Смолян

 ДПС регистрира листата си в РИК – Смолян

Областният председател на ДПС – Смолян, Салих Аршински регистрира официално листата на Движението в Районната избирателна комисия (РИК) в Смолян.

Регистрацията на кандидатската листа за народни представители, за участие в изборите на 5 октомври 2014 г. в 22 МИР Смолян бе днес в 16:10 ч., като документите бяха регистрирани под № 6. „ДПС беше политическата сила, която първа в област Смолян обяви по именно състава на листата си, като имена и позиции“, коментира след регистрацията Салих Аршински, който е и под № 8 в листата. „Чисто формално трябваше да съберем определен набор от документи, за да внесем регистрацията. Направихме обявяването на листата със самочувствие, че тя е балансирана, по отношение на възрастови групи, по общини, представителство мъже и жени, по отношение на професии имаме и представител на гражданската квота“, добави Аршински. Според него, кандидат-депутатската листа на ДПС – Смолян е получила първата си отлична оценка, макар и преди предизборната кампания, като визира номера на регистрацията в РИК – Смолян под № 6.

„Надявам се тази листа да намери максимално добър прием сред гласоподавателите и всеки да открие своя представител в нея и да получим подкрепа“, добави Аршински. Той е категоричен, че ДПС показа, че умее да управлява добре и да полага грижи за хората. Като доказателство на тезата си, той посочи общините, които се управляват от кметове на ДПС в Смолянско. „Там където ние сме във властта, нещата се случват, а не са просо празни обещания. В тези общини могат да се видят огромните инвестиции, които са направени“, подчерта кандидатът за народен представител в 43 –то Народно събрание. Аршински подчерта и заслугата на ДПС в региона по време на управлението на кабинета Орешарски. „Това правителство беше на власт само една година, но ние успяхме да договорим сериозни инвестиции за Смолянско и се направиха много неща. За съжаление вторият отбор на бившата опозиционна партия, който управлява успя само за един месец да премахне придобивките, които ние бяхме договорили с Европейската комисия, като визирам в частност субсидиите за малкия земеделски производител. С голямо огорчение приехме новината, че министър-председателя Близнашки е поискал да бъдат спрени. Това решение, меко казано буди недоумение“, коментира още областният председател на ДПС.

Аршински подчерта, че с листата, която предлагат на избирателя, апелират да бъде обърнато внимание и на малките общини и планинските райони. „Това, което се случва в момента е доста жалко. Започва отново да се мисли от страна на управляващите само за големите градове, за магистралите и нищо за региони, като нашия. ДПС винаги е била близо до обикновения човек“, добави кандидат-народният представител. Той е категоричен, че Движението ще разчита на една толерантна кампания, която е насочена пряко към избирателя, като кандидатите за народни представители ще се стремят да се срещат лице в лице с всеки избирател, доколкото е възможно това и да се запознаят с неговите проблеми. „Ще поемаме ангажименти само ако можем да изпълним. ДПС има реални шансове за два депутатски мандата в област Смолян. Ние показахме устойчивост в предизборните си резултати и сме първа политическа сила в областта, след евроизборите и ще се стремим да надградим постигнатото до този етап“, каза още областният председател на ДПС.

Както вече е известно водач на листата на ДПС – Смолян е секретарят на Централното оперативно бюро на ДПС Мустафа Карадайъ . На второ място е председателя на общинската организация на ДПС в Мадан Хайри Садъков , *Десислава Димитрова – представител на бизнеса от община Смолян е трета .

Четвърти в листата е общинския председател на ДПС – Доспат Пламен Айвазов , следван от Ферид Добревски – председател на общинската структура на ДПС в Рудозем, Севим Мусак – МДПС , Елисавета Кехайова –зам.-кмет на община Кърджали , която е родом от Неделино и Салих Аршински – областен лидер на ДПС–Смолян.* **

Вирни се горе