Областният лидер на ДПС - Смолян представи кандидат-депутатската листа

Областният лидер на ДПС - Смолян представи кандидат-депутатската листа

Движението за права и свободи откри предизборната си кампания с химна на Република България, Европейския съюз и химна на Родопите „Бела съм, бела юначе“, в изпълнение на гайдарят Румен Шехов и певицата Кристина Енгерова.

В препълнената зала в Планетариума, председателят на областната структура Салих Аршински представи кандидат-депутатската листа на партията за област Смолян.

ДПС е член на либералния интернационал, както и на най-голямата либерална организация в Европа – „Алианс на либералите демократите в Европа”. Два последователно успешни мандата в управлението на страната – мандати на изключителен икономически растеж и многократно повишаване на доходите. Именно затова, ДПС през изминалите 23 години е увеличавало своето политическо присъствие и разширявало географски влиянието си.

„След тези тежки и мъчителни 3 години и половина, през които българският народ бе докаран до ръба на отчаянието и се наложи хората отново да излезнат на улицата, както го направиха 97-ма година, за да изхвърлят едно некадърно управление, ние сме пред прага на нови парламентарни избори. Тези избори са по-особени, ние нямаме единствена цел да изберем поредните народни представители, ние имаме задача да изберем хора, които ще отидат в сградата на Народното събрание, чийто лозунг е „Съединението прави силата”, за да възстановим демокрацията, тази демокрация която 90-та година нашите бащи, дядовци и по-големи приятели извоюваха с кръв и престой в затворите. Тази демокрация, която правителството на Борисов отне от хората и народа, и ни върна в онези тежки години на тоталитарна държава”. Това каза встъпителното си слово Салих Аршински.

„Представям ви осем човека, които номинирахме и утвърдихме за кандидати за народни представители на ДПС от област Смолян. Те не са най-заслужилите, всички в тази зала – наши симпатизанти и членове са достойни да бъдат на тяхно място, но листата е само от осмина. Силната част в тази партия, която ние наричаме наша – Движение за права и свободи се състои в това, че който и да е на тези осем позиции, той е наш приятел, наш съпартиец и ние ще направим така, че той да попадне в Народното събрание, така че тук днес пред нас да застанат бъдещите министри на Република България”, каза още Аршински.

Областният председател на ДПС започна с представянето на кандидат-депутатите отзад напред.

Осми в листата е инж. Вахидин Салихов Каръшев. Седми е Росица Станевска, шести – Младен Исаев, пети е д-р Петър Фиданов, четвърти – Пламен Айвазов, на трето място е Петя Ризова, втората позиция е за д-р Владимир Янков, а водач на листата е Мустафа Карадайъ.

С откриването на предизборната кампания, ДПС порастна с още един член – на инж. Каръшев му се роди дъщеря. „Това да бъде даден живот на едно ново създание е уникално и това ново начало съвпадна с откриването на нашата предизборна кампания,което ми дава смелост да твърдя, че ние ще постигнем резултати, които ще бъдат висини в историята на ДПС за област Смолян”, посочи Салих Аршински.

Всички кандидат народни представители се представиха лично –

Росица Станевска – „Родена съм в Смолян, тук живея и работя. Завършила съм Варненски свободен университет, специалност „Стопанско управление”, от 2002 година работя в сферата на застраховането. В ДПС съм от 2011 г.„

Младен Исаев – „От Девин, завършил съм Национална спортна академия, дълги години съм учител, помощник директор на училище „Христо Ботев” – Девин, понастоящем председател на ОбС-Девин”.

Д-р Петър Фиданов – „В ДПС аз съм от 1999 г. През всички години се наблюдава много голям мащаб в развитието на ДПС, което мене лично много ме радва. Аз съм роден през 1959 г. в Смолян, тук съм завършил средно образование, по-късно ВМИ в Пловдив. През 1985 г. започнах работа в Бърза помощ в местната болница. Понастоящем завеждащ кабинет „Травматология и ортопедия” към Медицински център в Смолян. За мандата 2005-2009 г.- с гордост мога да заявя съм областен управител от квота на ДПС. Тези избори, които предстоят са необичайни – те са извънредни, които дойдоха в резултата на едно некомпетентно управление на една политическа партия. В момента ние трябва да се вземем в ръце и да обединим усилията и отново да бъдем коректни представители, както в Народното събрание, а защо не и в изпълнителната власт”.

Пламен Айвазов – От Доспат – на 49 г., женен с един син. “Трудовата кариера съм започнал в СМК-Смолян, след това 20 г. в общинска администрация Доспат, първо като служител, след това началник отдел, в момента директор на строителна фирма”.

„Когато трябваше да посочим представител на младите хора, той трябваше да бъде образован, интелигентен, разпознаваем, човек с владеене на западни езици , човек в който младите хора от област Смолян ще припознаят техния представител. Така Салих Аршински представи младата –

Петя Ризова – „Живея в гр.Смолян от осем години, от Плевен съм, по образование съм икономист, завършила съм Пловдивския университет, специализирала съм бизнес администрация. Предстои ми дипломиране и защита на магистърска степен във Великотърновския университет. В кариерата съм минала през няколко етапа- понястоящем съм управител на хотелски комплекс в Пампорово и основната ми цел е развитието на туризма в Родопите, връщането на младите хора в региона, повече работа, както и развитие на малкия и среден бизнес. Пожелавам на 12 май всички да изберем бюлетина номер 40, за да може с управлението на Движението за права и свободи да променим управлението на тази държава”.

Д-р Владимир Янков – „ От Рудозем, завършил съм ветеринарна медицина в Тракийския университет – Стара Загора. В момента работя като гл.инспектор в отдел „Здравеопазване” в Агенцията по безопасност на храните, три мандата общински съветник от ДПС в Рудозем. Нямам опит в голямата политика, но трябва да ви кажа като общински съветник, който е бил и при кмет от ДПС и при кмет, който тотално срина община Рудозем,по комфортно съм се чувствал, когато кмета е наш, затова е важно да имаме правителство, в което да участва ДПС и всички да усетим какво е да имаш хора зад гърба си.“

„Както бяхме свидетели на последната национална конференция, демокрацията в България не е константна величина. Когато управлението на една страна от демократично бъде изродено в мутро-олигархично се случват неща, от които целия свят изтръпва. Тези хора, които днес представяме не са плод на работа на един областен или общински председател, всички ние сме плод на работа на тези колеги, които са преди нас кметове, народни представители, съветници. Тези хора пред нас са продължителите на техните идеи . Искаме да променим сегашната политическа класа и система, така че народните представители, кметове и съветници да бъдат по-близо до хората, те очакват от нас да чуваме техните проблеми и да правим така, че да се разрешават. За да си върнем демокрацията, за да бъдем отново свободни и щастливи ви представям един човек, който е доказал, че е достоен борец за права и свободи:

Мустафа Карадайъ – „Роден съм през 1970 г. в Борино. Завършил съм средно образование в Борино, учих математика в Софийския университет. Завършил съм УНСС. Преподавах 5 години в НБУ специалност „Информатика“. Работих като служител в Централния съвет на ДПС от 1996 до 2003 г. В периода от 1998 г. до 2003 г. от учредяването на младежката организация на ДПС бях два мандата неин председател. От 2002 г. до 2010 г. бях зам. изпълнителен директор на агенцията за следприватизационен контрол. От 2010 година до сега съм секретар на ДПС. Партийната ми биография започна с учредяването на академичното дружество на ДПС в София през 1991 г. Ние бяхме хората от стачките. От тогава изграждаме нашата партийна структура и младежка организация. Впоследствие се стигна до идеята за учредяване на младежка организация на териториален принцип. Нашият живот мина през така наречения преход, за да стигнем до днес и пак да сме млади и да имаме този 23-годишен опит. За да можем да направим една оценка на днешното състояние на държавата. Обидно е, това което днес обяви прокуратурата. След 23 години ние си мислехме, че демокрацията, правата и свободите са установени в нашата родина – уви, явно не е така.

С идването им на власт през 2009г., първите им реакции бяха да спрат договорени проекти, които бяха част от антикризисната политика за 2009 г. Спряха едни 750 млн. лв., договорени. Поставиха под арест целия малък бизнес, допринесоха работещите в тези фирми да станат част от безработицата. Започнаха да притискат първо бизнеса, после местната администрация, демонстративни арести, преси, опит за внушаване на страх.Защото в техния свят само страха е инструмент за действие. В нашия свят демокрацията е най-важния инструмент за развитие. Не спряха с това, както диктатора, който го видяхме последните няколко години обяви, че е одобрявал целите на възродителния процес, но не е одобрявал методите, опитаха се да нахлуят и в главното мюфтийство. Видяхме как полицията се опитва да сваля решетки, извежда зам. главни мюфтии с белезници и се опитваха да назначават наши духовни водачи. Ние това не го позволихме чрез нашето единство, и по пътя на демократичните правила и законите на нашата родина. Но явно това не беше достатъчно, опитаха се да върнат лентата 40 години назад. Опитаха се Родопите да ги изолират и да ги обявят за резреват, да говорят за някакви клетки спящи – това са много трудни думи поради една проста причина – арестуваха нашите имами и духовни водачи, обявиха ги едва ли не за терористи, виждаме какъв грозен процес се развива в Пазарджик. Само, че пропуснаха едно нещо, ситуацията не е като преди 40 години, ние извървяхме нашия път и успяхме да се обединим и това обединение се нарича ДПС. От началото основната ни идея да си отвоюваме погазените права и достойнство, но впоследствие се видя, че без наше участие в местната власт и в централната изпълнителна власт една част от процесите буксуват и не се развиват. Благодарение на нашите партийни структури ДПС 2001 г. дойде на власт. След един успешен мандат избирателя увеличи своето доверие в ДПС. Имахме шанса да сме част от управлението втори пореден мандат. Поехме държавата през 2001 г. с фискален резерв около 1 млрд, 2009 г. след два пъти участия във властта фискалния резерв на страната беше около 8.5 млрд лв. След три години и половина, сега всички твърдят, че фискалния резерв е по 4 млрд., но никой не може да каже точни цифри. Резервът на здравната каса и сребърния фонд бяха изтеглени в бюджета, последното правителство изхарчи близо 17 милиарда повече отколкото предишното. И ни докара до близо 500 хил. безработни, близо 400 хиляди малки закрити фирми, а тези които са останали от малкия бизнес осигуряват почти само собствениците. В тази ситуация ние сме длъжни не само участвайки на тези избори да влезем достойно в следващото НС. На тези избори трябва да гласуваме за участието си в следващата изпълнителна власт, за да спасим нашата родина.

Наследиха договори от предишното правителство и тръгнаха да режат ленти. Всеки ден твърдят, че строят магистрали, че правят чудеса. Колкото ленти изрязаха за тези магистрали, би трябвало да имаме магистрали и до Марс. Уви, построеното от тях е по-малко от предишното правителство. Но како направиха, зарязаха цялата останала пътна мрежа на страната. Като няма пътища няма как да се стигне до нашите райони, където основно разчитаме на туризъм. Тези, които няма да виждаме само жълтите павета, ще развиваме малък бизнес и семейно фермерство, ще развиваме биологично и екологично земеделие в Родопите. Тези, които ще искаме да живеем достойно в Родопите, би трябвало да участваме в следващата изпълнителна власт“, каза в заключение Карадайъ и получи бурни аплодисменти.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе