Дора Янкова стана почетен гражданин на Неделино

Дора Янкова стана почетен гражданин на Неделино

Разликата между нас и ГЕРБ, е че дадохме 3 пъти повече за общината, зави водачът на червената листа, откривайки нова детска градина

Дора Янкова стана „Почетен гражданин на Неделино“. Високото отличие й бе връчено от кмета на общината Стоян Беширов по време на общоградски празник по случай откриването на изцяло обновена детска градина в родопския град и за заслугите й за подобряване развитието на общината. В обновяването на детското заведение са инвестирани 500 хил.лв., осигурени от Публичната инвестиционна програма на кабинета „Орешарски. Забавачката бе затворена през 2012г. след като имаше опасност да падне под напора на тежък сняг. Заради това над 180 деца пътуваха по няколко километра повече до съседна сграда. След ремонта ОДЗ 1 е предназначено за 200 деца, които ще се отглеждат в модерна и уютна среда.

„Разликата между нас и ГЕРБ е, че дадохме 3 пъти повече средства за развитието на родопските общини, с което животът на хората се подобри осезаемо. Дори за детската градина дадохме три пъти повече, за да може и децата на Неделино да растат в хубави заведения“, заяви Янкова след като заедно с кмета прерязаха официалната лента.

Водачът на листата на БСП за област Смолян отчете, че модерни детски градини вече се откриват и в малки населени места като Неделино, а не само в София.

Депутатката в 42 –то Народно събрание отчете, че само за година Коалиция за България е направила много повече , отколкото Борисов за близо 4 години. „Неделино в момента е строителна площадка, благодарение на енергичния и работещ кмет Стоян Беширов и подкрепата на държавата, града и селата се развиват, подобрява се средата на живот, начертани са икономическите оси, които ще доведат доходи и перспектива“, изброи още Янкова .

Водачът на червената листа подчерта, че са решени дългогодишни проблеми на общината като строителството на пътя Крайна- Долен, водоснабдяването, благоустройството. Укрепено е свлачището в село Тънка бара. Правителството на Орешарски реши и проблема на 12-членна фамилия, останала без дом след свлачище в селото, която 2 години живя в изоставено училище.

Янкова пожела на всички граждани да се раждат повече деца, да са здрави и да вярват в доброто.

Вирни се горе