Дора Янкова: Ще протестираме в София срещу увеличението на тока

Дора Янкова: Ще протестираме в София срещу увеличението на тока

Хората от кв. „Невестата“ в Смолян са против данъка върху пенсиите, заявен от служебния кабинет

Твърдо отиваме да протестираме в София заради увеличението на тока. Бедните хора са притеснени от това увеличение и ние категорично сме против него. Това заяви Дора Янкова, водач на листата на „БСП – лява България“ пред гражданите от кв. „Невястата“ в Смолян. Смолянчани категорично се противопоставиха на планираното увеличение на цената на тока от 1 октомври с 10%, както и против заплахата на ГЕРБ да увеличи общо с 30 на сто на цената на електроенергията. На срещата присъстваха и кандидатът за народен представител д-р Мариана Методиева и общински съветници в Смолян. Пред тях хората изразиха тревогата си как ще връзват двата края, защото подобно увеличение ще оскъпи не само сметките им за ток средно с 200 лева на семейство, но и всички храни, стоки, услуги, като поскъпне и токът за фирмите и производствата. Жена от квартала, работеща в шивашко предприятие, изрази притеснение, че повишаването на промишления ток ще е за сметка на нейната заплата.

Когато няма действащ парламент и има служебно правителство, чиято задача е само подготовката и провеждането на избори, под въпрос е легитимността на вземането на решение за поскъпване на тока, още повече, че съставът на ДКЕВР беше подменен от това правителство, заявиха общинските съветници. Липса и парламентарен контрол върху решението на ДКЕВР, заяви Дора Янкова. Тя попита: „Кой от вас е в състояние да му се вдигнат разходите със 187 лева след 1 октомври? Защо трябваше служебното правителство да бърза с това решение?“

Смолянчани са против и замисленото от служебния социален министър Йордан Христосков въвеждане на данък върху пенсиите. Не сме съгласни и с обявеното в програмата на ГЕРБ ново данъчно облагане в общините, каза избирателите. Според тях обещаният от ГЕРБ нов данък от 2%, който ще въвежда всяка община, ще направи живота на по-бедните непоносим.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе