Дора Янкова: Пожелавам успех на Смолян с БСП и Стефан Сабрутев, защото знам, че ще бъде добър кмет за общината и за хората

Дора Янкова: Пожелавам успех на Смолян с БСП и Стефан Сабрутев, защото знам, че ще бъде добър кмет за общината и за хората

Парламентарната група на левицата твърдо стои зад Стефан Сабрутев и ще стои зад него – един млад човек, който иска да работи за Смолян, който е постигнал своя личен успех и иска да подари този успех на своя град, каза народната представителка Дора Янкова на среща с дейци на културата, образованието и граждани в областния град.

Тя акцентира и върху листата на БСП за общински съветници, съставена от хора с обществен престиж, хора от лявото пространство, които винаги отговорно са взимали решения в полза на развитието на общината. Пример за това е запазването на Фолклорен ансамбъл „Родопа”, който гербаджийската управа с лека ръка щеше да закрие. Наистина, в неговата защита имаше активна гражданска позиция. Но ако не беше политическата воля на правителството на Орешарски, ансамбълът нямаше да го има, посочи Янкова. Знам със сигурност, че Стефан ще бъде на страната на духовното, на културата, заедно с икономическото начало, със стопанисването на града. Той иска да застане в центъра, да консолидира бизнеса, да разкрие потенциала на общината, защото времето е трудно. Но и да „помилва” чрез културата и да наблегне на силните страни на образователните институции. Безспорно образование, здравеопазване, но в непосредствена връзка със стопанството и икономиката като един истински добър стопанин, стопанин със сърце, смолянчанин, който може и да дари без да го изтъква, и да се шегува, човек, носещ хармония, заяви убедено Дора Янкова.

През 8-те години на лявото управление водещи са били публичните политики, комуналните политики, решенията на Общинския съвет – градът никога не е имал един господар на принципа на олигархическите босове, да целуваш някому ръка и да определяш пътя на Смолян под чужда диктовка. Нямаше в града мутренско и полицейщина. Не може синове заедно с водещи фигури от тъмния свят в страната да бъдат определящи в дърводобива. Казвам го не случайно. Надявам се да бъде разчетено както трябва. Засегнати са хората, ангажирани с дърводобива в региона. И това са личности от нашия град, а ние се съгласяваме. Не може градът да има частен господар, ние не го допуснахме, заостри вниманието на аудиторията народната представителка.

Когато четете листите за общински съветници, надявам се да си давате сметка за всичко това, за да не стане късно, обърна се Дора Янкова към аудиторията. Опасните тенденции ги има – в Златоград също има кмет, но в Златоград Общинският съвет е „частен”. Там се пита една личност как да се гласува и решенията се вземат под негова команда. Има опасност да се опорочи местното самоуправление, да се излезе извън автентичните политически партии, били те леви, десни или център и да се влезе в един порочен кръг, от който след това е трудно завръщането в политическия модел, полезен за развитието на градовете. Затова, за да не влезем в други зловредни отношения, да подкрепим автентичната левица, хора, които са ангажирани с политически идеи – листата на БСП за общински съветници, кандидатурите за кмет на община и на населени места, обърна се към своите съграждани Дора Янкова.

Тя пожела успех на Смолян със Стефан Сабрутев, защото е убедена, че ще бъде добър кмет. Но за може да се разгърне като управленец, му е нужна подкрепата на мнозинството в Общинския съвет, което ще му дава енергия и възможност по-лесно да успява с реализирането на идеите си. Няма да му се налага да убеждава човек по човек, да се моли да приемат решения, а ще е спокоен, че може да разчита на единомишленици.

Знам, че ще има по-хармонични, по-добри отношения в града, друго настроение, спокойствие. Тя прикани смолянчани да се освободят от страха, който се насажда. И да съобщават за купуването на гласове. Защото, какво е да се продадеш за 50 лева. Това е да дадеш гласа си на чужд господар срещу 3 стотинки на ден, който ще те манипулира в следващите 4 години и към който не можеш да имаш претенции, защото те е купил. А след това ще се вайкаме: ах, какво става в нашия град. От вас зависи това да не се случва, призова Дора Янкова. БСП предлага една добра оферта за Смолян, да направим така, че общината да я сподели!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе