Дора Янкова: От БСП сме против увеличението на тока с 10%

Дора Янкова: От БСП сме против увеличението на тока с 10%

От левицата питат защо ГЕРБ управлява община Смолян в коалиция с ДПС

Увеличението на тока с 10% от 1 октомври е непосилно за хората и ние от БСП сме против увеличението, заяви водачът на листата на Коалиция „ БСП – лява България” Дора Янкова пред избиратели в Смолян. Заедно с водача на листата с хората от жилищните райони „Военни блокове”, „Станевска махала” и „Миньорските блокове” се срещнаха и кандидатът за депутат Светослав Димитров и общинските съветници от БСП адв. Милко Гавазов и Рабие Кьосева.

Янкова подчерта, че поскъпването на електроенергията ще се отрази изключително негативно на бизнеса, като ще се увеличат цените на стоки и услуги, а големият губещ ще са хората, които отново ще плащат непосилни сметки. БСП единствена се противопостави на искането на ДКЕВР за поскъпване на тока по време на 42-ото Народно събрание и намери вариант да се преведат пари на НЕК от бюджета, за да задържи цените и те да не натоварят по-бедните, напомни Янкова.

Пред гражданите на Смолян общинският съветник Милко Гавазов подчерта, че БСП се е опарила от коалицията с ДПС. Той напомни обаче, че негласна коалиция между съветниците от ГЕРБ и от ДПС в Общинския съвет вече три години управлява Смолян и призова гражданите да не забравят това. „Винаги БСП плаща за грешките на ДПС, но защо никои не пише и не пита за коалициите на ГЕРБ с ДПС в общините, за общите корпоративни интереси на двете партии", попита той.

Янкова призова хората да гласуват по съвест. "Ако изберете номер 22 в бюлетината вие ще получите силна социална политика, държавна закрила и повишаване на доходи и пенсии. Тези, които купят гласът ви с 50 лв. след това няма да ви дадат нищо, просто защото са направили сделка с вас”, обясни водачката на червената листа.

На срещите в трите квартала хората се оплакаха от сегашното управление на община Смолян. Гражданите изказаха своето възмущение от състоянието на улиците, тротоарите, липсата на детски площадки, големия брой бездомни кучета, които плашат деца и възрастни. Остро бе поставен проблема с липсата на работни места, както и сериозният проблем със забавянето заплати от страна на частните фирми. „Ако общината не бе постоянно действащ предизборен щаб на ГЕРБ, можеше и да се случи нещо. Докато кметът не се определи дали е кмет или партиен лидер, проблемите няма да се решат", заявиха привържениците на левицата. Според тях местната власт е абдикирала от проблемите на хората в Смолян, но отговорност за това е редно да носят тези, които са избрали сегашния кмет и това управление.

Председателят на групата общински съветници от БСП Милко Гавазов заяви пред хората, че дори отчетът на кмета Николай Мелемов, приет на сесия преди дни, за направеното в общината през първия програмен период 2007-2013 г. съдържа само работи от мандата на Дора Янкова. „За последните три години в града не е забит и един пирон”, заяви Гавазов и показа сегашния отчет на община Смолян и отчета на Янкова в края на мандата й. Гавазов призова хората да подкрепят БСП. „Хора, които съсипват града, които закриват болници, които замразяват заплати и всяват страх не бива да печелят вашето доверие”, категоричен бе той.

Пред миньорските блокове младите семейства връчиха на Дора Янкова благодарствено писмо за направената детска площадка, както и за осигурената обезопасителна мрежа.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе