Дора Янкова: Основният ни приоритет са работните места и доходите на хората

  Дора Янкова: Основният ни приоритет са работните места и доходите на хората

Oсновен приоритет на БСП остават заетостта и доходите. Това заяви в интервю за радио „К2“ водачът на листата на Коалиция „БСП – Лява България“ в Смолян Дора Янкова, член на ИБ на социалистическата партия. ЯЯнкова бе категорична, че БСП няма да се откаже от работата за рестарт на българската икономика. „Важна е също регионалната политика, модернизирането на България със средствата на ЕС, защита на българските потребители, посочи още водачът на червената листа. Тя продължи, че по време на управлението на кабинета „Орешарски" са били направени стъпки в тази посока и българските граждани са започнали да усещат вече ефектите от това, особено на фона на политиката от предходните четири години, в които е имало социално замразяване.

Дора Янкова изтъкна, че избирателите настояват парламентът да продължи работата си по осигуряване на по – достоен живот на хората. Изключителни очаквания има към осигуряване на защита на потребителите и за ранното пенсиониране и гъвкави форми на пенсиониране. Тя припомни, че БСП не са получили никаква подкрепа за това в 42 – то Народно събрание, а това е засягало около 7 хиляди души. „Без силна социалистическа партия няма социални решения в законодателния процес, така че БСП заявява, че иска гласовете на българските граждани, за да бъде на тяхна страна в законодателния процес. Трябва да бъдат защитени много социални групи, но Бойко Борисов не говори за това“, отбеляза още Янкова.

„Хората сами избират дали да се радват на пиара на Бойко Борисов и да бъдат със замразени доходи и пенсии. Дясномислещите политици за сметка на фискалната политика и на бюджета реално удрят българските граждани и социално ги мачкат. БСП прави обратно, на фона на гъвкавите форми чрез бюджетни средства осигурява защита на българските граждани. В крайна сметка обаче избирателите сами решават и носят отговорност, каза още водачът на листата.

Дора Янкова заяви, че БСП са си направили необходимите поуки за коалиционната култура и коалиционното управление. В името на развитието на България след изборите ще се дебатира. Естествени партньори на БСП са партиите от център – лявото. Относно АБВ Дора Янкова заяви, че в момента са конкуренти, но след изборите може да се дебатира с тях.

Социалистката отбеляза, че има голяма промяна в листите. В Смолян например 80% са нови лица. Тя продължи, че призивът за промяна трябва да се възприема по – скоро като промяна на поведението и ангажимент да бъдат между хората. Партията трябва по – ясно да заявя какво иска и да стои по – близко до хората. Има какво да се промени и в действията на ръководните органи. Необходимо е по – голяма смелост и социална чувствителност, трябва да се бяга и от задкулисните зависимости, заключи Янкова.

Вирни се горе