Дора Янкова: Неразбираемо е бедни хора да подкрепят десни партии и да очакват от тях социална справедливост

Дора Янкова: Неразбираемо е бедни хора да подкрепят десни партии и да  очакват от тях социална справедливост

От всички нас зависи лявото да надделее в Европа, за да има повече средства за развитие и подпомагане, призова социалистката

Членството на България в Европейския съюз носи добавената стойност на регионите, само за инфраструктура до 2020 г. има разписани 15 млрд. евро. От нас зависи лявото да надделее на 25 май, за да има средства за малкия и средния бизнес, и социално слабите да не изпадат зад борда. Това заяви народният представител от БСП-Смолян Дора Янкова на среща в смолянския кв. Райково присъствието на общинските съветници от левицата Радой Краев и Милко Гавазов.

Много ми е чудно когато бедни хора наливат гласове на десните партии без да се сещат, че пред тях не могат да поставят въпроса за социалната справедливост, заяви Янкова. Тя подчерта, че на България и на Европа й трябва по-стабилна икономика. „Да не забравяме, че през февруари миналата година хора се палеха от недоимък. Бедността е бич и променя психиката на човека, затова за 11 месеца на нашия парламент първо се обърнахме към майките и децата. Със 100 лв. се покачи майчинството, което е вече 340 лв. Червената депутатката подчерта, че левицата не се е отказала от решението за ранно пенсиониране, което ще даде шанс на 7000 човека да излязат в пенсия 2 години по-рано. Възстановихме швейцарското правило, чието спиране от ГЕРБ ощети всички пенсионери. Ще работим минималното възнаграждение да расте до 450 лв., гарантира депутатът.

Зам.председателят на ПГ на БСП напомни, че на премиера Пламен Орешарски се е паднало да връща близо 1 млрд.лв. на българската икономика, защото по времето на Симеон Дянков държавата не си е връщала ДДС-то, което е фалирало част от фирмите. Пенсиите останаха замразени, а доходите на майките изоставаха главоломно“, напомни Янкова.

Енергетиката, доведена до колапс от ГЕРБ, се оказа пробойна, но няма да допуснем да се увеличи тежестта върху обикновения българин, категорична бе Янкова и напомни, че предходното правителство е издало много разрешителни за зелени централи, които произвеждат по-скъпа енергия. Десницата постоянно ни плаши, че правим изкуствено намаление на ел.енергията, но вече има хора, които са без електричество. В 21 век сме, а не могат да си го позволят, коментира Янкова.

В битка сме да се докажем и да градим нова България, затова е важен евровотът, а не да изпадаме в униние, че все някой ни е излъгал, направи паралел народният представител. И изброи част от досегашните стъпки на правителството в името на хората –възстановена болницата в Девин и театъра в Смолян. Държавата пое издръжката на 33 щата в Ансамбъл „Родопа”, който беше пред закриване. Рестартира се строителството на стопираните пътни отсечки. Повече от 18 проекта за близо 18 млн. лв. са планирани за всички общини на областта без да се прави разлика за кметовете.

В кв. Райково сезираха Янкова, че общината е провалила проектите за превръщане на квартала в ареалния комплекс на Смолян. Пенсионерските клубове също сигнализираха, че са забравени от общинското ръководство и не срещат подкрепа и разбиране.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе