Дора Янкова: Двама се самоназначиха за премиери

 Дора Янкова: Двама се самоназначиха за премиери

„Цяла България е свидетел как двама кандидати за народни представители се самоназначиха за премиери, без народът да ги е избрал. Единият се казва Борисов, другият – Бареков. Единият обещава щом вземе властта първо да вдигне тока с 30%, а го свалиха хората, които протестираха за цената на тока и които се самозапалваха. 71% от българите са бедни. Ако искате да станете още по-бедни – гласувайте за него“, заяви Дора Янкова, водач на листата на „БСП – лява България“ за област Смолян пред хората от с. Кестен.

„Ако някоя партия ви дава 50 лева и ги вземете, за да гласувате за нея, тогава си носете отговорността и не обвинявайте БСП. Не гласувайте за лице, дори да изглежда симпатично, а за политика, от която виждате полза за самите вас. Левицата няма да отстъпи от социалните политики, които постигнахме през 14-те месеца на нашето управление. Няма да престанем да защитаваме и интересите на дребния и средния бизнес, който дясното правителство на ГЕРБ мачкаше – и смачка 100 хиляди дребни фирми заради задържания от държавата ДДС. При ГЕРБ забогатяха само броени на пръсти лица, които станаха милионери и милиардери“, каза Янкова.

Лъжа е, че държавата е във финансов колапс, обясни водачът на листата с номер 22 в бюлетината. Дора Янкова заяви: „Ние оставихме 2 милиарда допълнително към фискалния резерв, а знаете колко бяхме оставили на Борисов, когато той пое правителството. Задлъжнялостта на България е една от най-ниските в ЕС. Ако сме в колапс защо служебното правителство раздава десетки милиони в последните дни? Или Борисов размахва страшилището на колапса, за да вземе ненужен заем от 6 милиарда, който да харчи спокойно един мандат, ако бъде избран?“

„Този, който е избързал да яхне белия кон, може да скъса стремената“, коментира възрастен мъж от селото.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе