Д-р Даниела Дариткова – водач в листата на ГЕРБ: Надявам се и в Родопите да покажем, че сме за европейско развитие на България

Д-р Даниела Дариткова – водач в листата на ГЕРБ: Надявам се и в Родопите да покажем, че сме за европейско развитие на България

„За нас като кандидати от Смолянска област е важно да видим как живеещите в Родопите виждат бъдещето на своята страна. Надявам се и тук, като в големите градове, да покажем, че сме за европейско развитие на България“. Това заяви в Чепеларе водачът в листата на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова. Според нея повечето българи искат да си изяснят действителната картина на събитията от последната година. Защото у всички остана усещането, че съдбините на нацията се решаваха зад кулисите. Непрекъснато се задаваше въпроса кой – кой стои зад тази конфигурация, кой направи така, че партии с абсолютно несъвместими идеологии да се прегърнат, да се целуват и да ни управляват. „Аз знам, че хората ще настояват и ще получат своите отговори“, каза д-р Дариткова. Според нея сега предстоят важни избори, защото резултатът от тях ще е съдбоносен. Те или ще дадат гаранции за стабилно управление на страната, или ще се завъртим в спирала от избори в избори.

„Ако хората отидат до урните с разума си, а не под влиянието на заплахи или спомени от социалистическото миналото, ще изберат ГЕРБ“, посочи д-р Дариткова. Тя допълни, че една от основните цели при срещите им с хората е да ги накарат а се замислят, защото само ГЕРБ се изправи срещу дефектния преход, срещу политическите игри в полза на определени икономически кръгове. „Затова беше толкова злостна атаката срещу ГЕРБ. Затова толкова енергия беше вложена в целта да унищожат ГЕРБ. Но партията ни е изградена на солидни основи и тези бури, през които преминахме, ни укрепиха, вместо да ни разрушат“, изтъкна водачът в листата на ГЕРБ.

По думите на втория в листата на ГЕРБ Недялко Славов интересът към кандидатите на ГЕРБ е най-голям, защото хората осъзнават кой ще носи отговорността за следващото управление. Изводът на експерти, че кампанията е вяла, според него се дължи на факта, че другите партии отсъстват от предизборната кампания. Той е убеден, че трите партии, които крепяха правителството “Орешарски”, съзнателно избягват болезнените теми на държавата – за дефицитите в бюджета и енергетиката, за необезпечените договори, за раздаването на средства към общини и ведомства по неясни критерии.

На предизборната среща, която се проведе в понеделник вечерта, присъства председателят на ОбС Костадин Петков и кметът на Чепеларе Тодор Бозуков (ГЕРБ). Градоначалникът изтъкна, че откак ГЕРБ е поела управлението на Смолян, между двете съседни общини има разбирателство и общи цели, за постигането на които управниците акумулират усилията си.

Смолян и Чепеларе работят по няколко общи проекта. Най-значимият от тях е за промяна в устройствения план на курорта Пампорово, с който се дава зелена светлина за свързване на двата курорта Пампорово и Мечи чал, което ще гарантира, че стават най-големият център за ски-туризъм на Балканите с капацитет над 20 000 души на час и близо 100 км писти. „Това е една изключително важна причина, поради която трябва да подкрепим ГЕРБ, защото само преди няколко месеца един готов лифт беше спрян от тези, които ни управляваха и отново искат да ни управляват – БСП и ДПС. Те по този начин действат – рушат, вместо да градят“, посочи той. Бозуков изтъкна важността на пътните проекти за региона: Асеновград – Чепеларе, Пампорово-Стойките, Чепеларе-Соколовци. „Това са проекти, които са започнати от времето на ГЕРБ, сега се довършват“, каза той. За Чепеларе особено важен е и обходният път. Проектът е готов, в момента приключват с отчуждаването на земите. „ГЕРБ трябва да поеме управлението и от догодина да започне реализацията му“, добави Бозуков. За последните две години и половина община Чепеларе е спечелила над 20 проекта по европейски програми. По един от проектите се правят тротоари в Забърдо, Павелско и Хвойна със средства от Програмата за развитие на селските райони. В Павелско реконструират вътрешна водопроводна мрежа. Започват велопарка на Мечи чал, който ще бъде готов до края на месец октомври. Реконструкцията на водопроводната мрежа в Богутево ще бъде финансирана по два проекта. Приключила е процедурата за един от най-големите проекти по ПРСР, чрез който изцяло ще реновират пътната връзка Хвойна-Малево-Орехово и от разклона за Чудните мостове до Забърдо (за близо 5,5 млн. лева). Предстои промяна на уличното осветление с ново LED-осветление на Чепеларе и Пампорово със средства от фонд “Козлодуй”. Това са само част от многото проекти, по които работят в общината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе