Д-р Даниела Дариткова, ГЕРБ: Болницата в Мадан е пример за добро управление

Д-р Даниела Дариткова, ГЕРБ: Болницата в Мадан е пример за добро управление

Болницата в Мадан е пример за добро управление. Тя е финансово стабилна при същите условия, при които функционират и останалите общински болници. Но тук никой не е позволил да се сключват неизгодни договори, да се фактурира гориво повече отколкото побира една цистерна, да се купува техника, която не е необходима. И аз непрекъснато я давам за пример. Това заяви водачът в листата на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова на среща с жители на Мадан, където бяха представени кандидатите за народни представители от партия ГЕРБ.

Тя каза, че през управлението на ГЕРБ са се давали повече средства за здравеопазване – над 1 млрд. лева в сравнение с 2008 г. – най-добрата година от управлението на Тройната коалиция. По думите на д-р Дариткова това, което се случи с болницата в Девин, не е резултат от управлението на ГЕРБ, а от немърливото управление на няколко общински ръководства, допуснали тази болница да бъде разграбвана и източвана. Задачата на ГЕРБ е в следващия програмен период да се заложат такива критерии, че болницата в Мадан да бъде включена в програмите за купуване на модерно оборудване.

„Болницата наистина е стабилна, има достатъчно лекари. Има добра комуникация с общинското ръководство. Факт е стипендията на лекар, който специализира кардиология и ще остане в болницата. Но критериите, които заварихме, бяха такива, че болницата в Мадан не можеше да получи финансиране заради близостта й със Смолян. Критериите сега ще зависят от нас и ние ще се борим за Мадан да се осигурят средства за оборудване като болниците в Смолян и Златоград. Финансиране имаше и за болницата в Девин, само че там никой не си направи труда да направи проект. И аз разчитам, че отново ще имаме подкрепата на общинското ръководство, защото без доброто партньорство няма как да се случват нещата. Ние от ГЕРБ сме доказали, че не делим местната власт по партийната им принадлежност. Искаме да се върши работа в името на хората и в тяхна полза”, изтъкна д-р Дариткова. Тя даде ясно да се разбере, че няма никаква истина в твърдението, че е искала да закрие болницата в Мадан, разпространявано от опонентите на ГЕРБ. Един народен представител няма такава власт да закрива. Той може да помага, може и да неглижира. „Но аз приех ролята да помагам и да участвам в решаването на проблемите на лечебните заведения в областта и на опонентите ни им дойде най-лесно да оправдаят своето безучастие, хвърляйки вината върху мен за всички неблагополучия”, допълни кандидатът за депутат. Тя призова хората да гласуват активно на 12 май, да не оставят друг да избира съдбата им и вместо тях да посочи пътя за развитие на държавата.

Вторият в листата на ГЕРБ Недялко Славов не скри задоволството си, че след упоритата работа на народните представители и изпълнителната власт се намери решение на проблема с „Горубсо” в кризисната минала година за предприятието. Той каза, че добивната промишленост формира голяма част от БВП, а тя е с традиции в нашия регион. „Най-голямото ми удовлетворение е, че след нашата упорита работа накрая на мандата тези находища – Върба-Батанци, Шахоница и Печинско вече имат собственик, който да ги разработва и развива, който ще осигури работни места. За Златоград, Мадан и Рудозем рудодобивът е най-важният отрасъл и чрез неговото развитие може да се постигне най-сериозната заетост”, допълни Славов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе