БСП Смолян: Предлагаме по-добрия избор!

БСП Смолян: Предлагаме по-добрия избор!

Мощен старт на предизборната кампания за предстоящия народен вот на 25 октомври дадоха смолянските социалисти на среща с гражданите в зала 1 на Родопския драматичен театър.

Кандидатът за кмет Стефан Сабрутев се поклони на децата на Смолян: „За тях ще работя с всички сили!”

Кандидатът за кмет на община Смолян Стефан Сабрутев искрено и сърдечно благодари на малките артисти, които пяха и танцуваха пред участниците в предизборната среща-концерт на БСП. В тяхно лице той се поклони пред всички талантливи и умни смолянски деца като заяви: „За тях ще работя с всички сили! За бъдещето на Смолян! За най-голямото богатство на нашия роден край!” За финал прозвуча химнът на Родопите „Бяла съм, бяла, юначе” в изпълнение на 10-годишната Мария Бечева. Добруването на Родопския край, чието сърце е Смолян ще бъде водещата цел за бъдещото управление на БСП.

Кандидатите на БСП за предстоящите избори за местна власт на 25 октомври демонстрират солидарността между поколенията. В листата за общински съветници и в списъка на кандидатите за кметове на населени места си подават ръка стари опитни кадри в местното самоуправление и млади хора, носители на нови идеи, умения и подходи, на съвременно виждане за развитие. На тържественото откриване на предизборната кампания в Родопския драматичен театър всички те застанаха пред гражданите на Смолян, за да заявят своята готовност да работят честно и всеотдайно през следващите четири години в интерес на жителите на общината и успешното развитие на града и селата.

Стефан Сабрутев, кандидатът за кмет на община Смолян, издигнат от БСП, е познат на съгражданите си като предприемач и общински съветник през изминалия мандат. Не е партиен член, но е разпознат от левицата като достойният кандидат да оглави управлението на общината през следващите 4 години. Той си поставя като най-важна цел повишаването на доходите на местните жители и намаляване на безработицата. Сред иновативните му идеи за икономическо развитие, които сподели с присъстващата аудитория, са създаването на собствена запазена марка за биопродукти „Произведено в Смолян”, организирането на клъстър между дървопреработвателните фирми за защита на общите интереси, различни механизми на сътрудничество с инвеститорите, които да водят не само до откриване на нови работни места, но и до по-високи доходи за работещите. В пряка връзка с предлаганата инвестиционна политика са и вижданията за сътрудничество с учебните заведения. За да се реализира новото направление в селското стопанство – биоземеделието, ще трябва да се разкрие колеж, в който да се обучават съвременни фермери от нов тип. Това е начин да се съживят селата и да се мотивират младите хора да остават тук. Това е и надежда, че може би ще се върнат част от тези, които са потърсили препитание навън. Концепцията за развитие на биопроизводството вече е разработена от екип научни специалисти от Аграрния университет в Пловдив.

С особено внимание ще се подходи към професионалното образование. Общината ще бъде като постоянно действащ координационен център, който да събира работодатели, ученици, студенти и родители с оглед младите да избират такива специалности, от които бизнесът има необходимост и може да осигури работни места. На сайта на общината ще бъде включен действащ профил с всички студенти от региона по изучаваните от тях специалности, за да могат работодателите да поддържат личен контакт още по времето на обучението им, да ги подкрепят със стипендии и да ги назначат съобразно нуждите на своето производство.

Гарантирам добронамереност и максимално съдействие към всички инвеститори, които искат да развиват бизнес в общината, каза Стефан Сабрутев. Осъществяването на инвестиционното намерение на всеки класен инвеститор ще се подпомага от персонален отговорник от общинската администрация. С тях ще се договарят преференции от взаимна изгода. Като кмет ще положи максимално старание да не се пропуска нито една допълнителна възможност за финансиране на инфраструктурни обекти по различни европейски програми. Това са само някои идеи, които Стефан Сабрутев ще осъществи, ако му бъде даден шанс от смолянските избиратели да превърне предизборната си програма в реални резултати, насочени към най-главното: да се задържат младите хора в общината като се осигури достоен поминък за родопските семейства.

Хората разбраха, че им трябват ефективни политики и те ще видят, че нашият кандидат за кмет на общината ги предлага, заяви депутатът от Смолянски избирателен район Дора Янкова, която присъства на тържественото откриване на кампанията. Тя очерта целите и перспективите, които трябва да са водещи в политиката на партията и нейните избраници.

За пореден път БСП е призвана да поеме огромната отговорност за управлението на общината. Днес искаме доверие, за да осъществим тази отговорна мисия, призова от трибуната Милко Гавазов, председател на Общинския съвет на БСП и втори в листата за общински съветници. В съответствие с устава, по най-демократичен начин, са излъчени кандидати за кметове на 23 населени места, пълна листа от 29 кандидати за общински съветници и най-достойният кандидат за кмет на общината, Стефан Сабрутев. Всички кандидати се ползват с авторитет и имат моралното право да искат и да получат доверието на избирателите: както уважаваните кадри с дългогодишен опит в местното самоуправление, така и младите лица, изявили се специалисти в своите професии. Четирима са представителите от гражданската квота и един от коалиционните ни партньори – Георги Славов от Комунистическата партия на България.

Като досегашен председател на групата съветници от БСП Милко Гавазов се спря на пропуските в управлението на местната власт през изминалия мандат и негативните последствия от вземани грешни и недалновидни управленски решения.

С обновлението в своите редици, с широко отворените врати към хора от гражданското общество, симпатизанти на левите идеи, със своите послания към всички жители на общината, с компетентните проекти за промяна, БСП Смолян е единственият верен избор за възраждане на община Смолян.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе