БСП-Смолян: На 25 май решаваме не за партията, а за бъдещето на държавата

БСП-Смолян: На 25 май решаваме не за партията, а за бъдещето на държавата

Брюксел не е далече, от него зависи дали ще е социален европарламентът или ще обслужва богатите, заяви на среща в Търън областният лидер на Левицата инж. Атанас Устабашиев

С вота си на 25 май ще решаваме не бъдещето на БСП, а бъдещето на държавата, напомни на среща в Търън общинският лидер на левицата в Смолян и председател на групата съветници в ОбС на областния град, адвокат Милко Гавазов. Партията е оцеляла повече от 100 г., преживяла е всичко, дори нелегалност, но когато БСП управлява, българинът има покрив над главата си и някаква сигурност в тези несигурни времена, напомни той.

Целта ни е, не да има работа за един или друг, както правят нашите опоненти от ГЕРБ, а да има работа за всички. Сега се решава съдбата на България във вътрешнополитически аспект. И ако опонентите ни спечелят преднина ще имат моралното право да искат нови избори и да се върнат на власт, макар че те и сега са във властта от горе до долу, тъй като само политическите кабинети на министерствата са сменени, вметна Гавазов.

При влизането на Гърция в Европейския съюз през 80-те години на миналия век, от изостанала държава тя се превръща в страна, равняваща се по инфраструктура с най-развитите икономики на запада, съпостави той. Така, че гръцката криза, с която ни плашеха някои, за нас ще е мечта още десетилетия, ако не се промени политиката на Евросъюза. А шанс затова има с избирането на кандидата на социалистите – Мартин Шулц за председател на Европейската комисия. Иначе бедните ще продължат да стават все по-бедни, а богатите – по-богати, подчерта още общинският лидер в присъствието на общинския съветник от БСП Рабие Кьосева, областния председател на БСП-Смолян, инж. Атанас Устабашиев и членът на ИБ на социалистите в общината Евгени Атанасов.

Брюксел не е много далече, всъщност за нас той е това, което са за вас в Търън общинските съветници в Смолян, направи паралел областният лидер на БСП-Смолян, инж. Атанас Устабашиев. От евродепутатите зависи политиката на ЕС спрямо България, дали ще сме равнопоставени на останалите страни в съюза или ще продължим както досега да сме подценявани.

800 млн. лв. е вноската ни в Евросъюза, но получаваме близо 3 млрд. лв. годишно под формата на субсидии. С тях европейците подпомагат по-бедните страни като нас и Румъния. Това е достатъчен мотив, за да излязат хората да гласуват. И да искат социална справедливост, очерта картината той. И изреди свършеното досега от правителството на Пламен Орешарски, чиито мандатоносител е Левицата. Индексирани пенсии, увеличено майчинство и детски надбавки за второто дете, са само малка част от мерките. Не успяхме да прокараме правото на ранно пенсиониране за онези, на които им остават до 2 години за пенсия, но поне стопирахме нарастването на годините за пенсия. Както беше тръгнало по времето на ГЕРБ хората нямаха никаква сигурност, че ще догонят срока и ще се пенсионират нормално, държавата не дължи ДДС на фирмите, а бърза да го връща, с което подпомага бизнеса, напомни още инж. Устабашиев.

Специална инвестиционна програма има за Смолянско, която тръгва с помощта на народния представител от БСП Дора Янкова. Тук влизат ремонтите на пътища, които бяха замразени по време на управлението на ГЕРБ, ремонта на спортната зала и басейнът в Смолян, и още ред начинания. Възстанови се затворената болница в Девин, която обслужва 3 общини.

За по-социална Европа пледираха в Селище Европа да дойде при нас, да имаме работа и пътища като нормални европейци, а не водата от уличните локви при всяко минаване на кола да ми пълни избата, поиска на предизборна среща в смолянското село Селище Петко Дагигов. Такава възможност ни дават изборите на 25 май, заяви общинската съветничка от БСП в ОбС-Смолян, Рабие Кьосева в присъствието на члена на ИБ на социалистите в общината Евгени Атанасов. С вота си, вие ще направите Европа по-социална и по-отговорна към младите членки на Евросъюза като България, така има шанс да се промени статуквото и управляващата досега Европейска народна партия да бъде сменена с партията на европейските социалисти.

500 метра път имаме нужда да се доасфалтира, за да не тъпчем кал, оплакаха се в Селище. А общинският съветник Рабие Кьосева пое ангажимент да внесе в ОбС докладна, за да се ликвидира проблема. Часове преди срещата в Селище, Кьосева и Атанасов зачетоха и курбана на близкото село Требище. Традиционната трапеза събра повече от 400 родопчани – домакини и гости от съседните села, дошли да уважат празника, вдигнат за здраве и берекет.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе