БСП: "Ще бъдем силният глас на Родопа планина"

БСП: "Ще бъдем силният глас на Родопа планина"

В препълнената зала №1 на Родопския драматичен театър, с букети от рози и бурни възгласи Коалиция за България откри официално предизборната си кампания в 22 Многомандатен избирателен район – Смолян. С мощни аплодисменти и възгласи „Победа” беше представена листата с кандидатите за народни представители, водени от Дора Янкова. За присъстващите на откриването това бе знаменателен ден, ден на надеждата, ден на вярата в по-добрия избор за всички нас. Ден, след който всички родопчани ще изправят гордо глава, ще погледнат живота право в очите и ще поемат съдбата си в свои ръце, за да я променят към по-добро. Този ден ще се състои, защото има мощен гарант – Коалиция за България. Призивът на Коалицията е : „Да върнем България на хората”, защото през последните 3-4 години не ни напуска чувството за отнетата ни Родина, където се чувстваш емигрант в собствената си държава. Това антидържавно отношение на политиците от ГЕРБ към българския народ трябва да спре и силата, която може да го направи е БСП и Коалиция за България. Защото кандидатите на социалистите са знаещи, социално чувствителни, отговорни и обичащи своя роден край и родопчани.

Логично е да си зададем въпроса, защо не се състоя обещаната реформа от ПП ГЕРБ? Къде е модерната инфраструктура, защо е драна не додрана отсечката Асеновград- Смолян, къде са новите работни места? За три години и половина в областта бяха закрити над 10 000 работни места. Къде са парите за здраве, майчинство, детски надбавки, за образование, култура? Къде са европейските доходи за всички нас, които ГЕРБ ни обеща преди четири години? Нереализирани обещания!

Ето, това е програмата на ГЕРБ.

В противовес на всичко това Коалиция за България предлага кардинални промени и зад тях застават кандидатите от Смолянска област, а именно:

  • СТАБИЛИЗИРАНЕ НА ИКОНОМИКАТА, ЧРЕЗ 10-ГОДИШНА ПРОГРАМА ЗА СТАБИЛИЗИРАНЕ НА ПРОИЗВОДСТВОТО.

  • РАЗКРИВАНЕ НА 250 000 НОВИ РАБОТНИ МЕСТА ПРЕЗ МАНДАТА

  • ПРЕМАХВАНЕ НА ДАНЪК „ДОХОД” ЗА НАЙ-БЕДНИТЕ, КОЕТО ЗАСЯГА ОКОЛО 1 МЛН. БЪЛГАРИ С ДОХОД ДО 310ЛВ.

  • УВЕЛИЧАВАНЕ НА МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА ОТ 310ЛВ. НА 450ЛВ.

  • ЕЖЕГОДНО УВЕЛИЧАВАНЕ НА ПЕНСИИТЕ, КАТО СЕ ИНДЕКСИРАТ В СЪОТВЕТСТВИЕ С ИНФЛАЦИЯТА.

  • ПОДОБРЯВАНЕ НА СЪСТОЯНИЕТО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО.

  • УВЕЛИЧЕНО КРЕДИТИРАНЕ НА МАЛКИЯ И СРЕДЕН БИЗНЕС.

  • УВЕЛИЧЕНИЕ НА ОБЕЗЩЕТЕНИЕТО ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА ДЕТЕ ОТ 1 ДО 2 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ ДО РАЗМЕРА НА МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА.

  • ГРАЖДАНСКИ КОНТРОЛ ВЪВ ВЛАСТТА: ГРАЖДАНСКИ ЕКСПЕРТИ В РЕГУЛАТОРНИТЕ ОРГАНИ, В ДЪРЖАВНИТЕ И ОБЩИНСКИ КОМИСИИ ЗА ПРОВЕЖДАНЕТО НА ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ.

ЗА КАКВО ЩЕ РАБОТЯТ КАНДИДАТИТЕ ОТ СМОЛЯНСКИЯ РАЙОН И КАКВИ ПОЗИЦИИ ЩЕ ОТСТОЯВАТ В 42-ТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ:

Мария Близнакова: Време е да се чуе нашия глас – на хората от малките общини в планината. Искаме нормален и достоен живот и аз ще се боря за това.

Георги Кисьов: Ще представлявам младите хора от Родопите на национално ниво. Ще се боря срещу младежката безработица, която е над 30%, а в Смолянско дори по-голяма. Коалиция за България гарантира, че младите хора, регистрирани в бюрата по труда няма да престояват там повече от 4 месеца. Не искаме младите да са в чужбина и да гният из ягодовите полетата и да чистят мръсни хотели. Искаме те да се върнат и със своите способности да работят за просперираща и силна България.

Стефан Сабрутев: Аз съм човек от бизнеса. Влизам в политиката, защото е крайно време да се помага на бизнеса, който е кръвоносната система на една държава и без него тя не може да работи. Тук съм да помогна, за да създадем повече работни места и да подкрепим предприемачеството.

Цветка Такова: Заставам с вълнение и достойнство. Години наред се рових в историята на Западните Родопи и Борино. Прелистих редица страници и видях, че пътят в Родопите е път истински. Родопите са като река, в която постоянно се вливат поточета и реки с буйни води. Не бива да гледаме на региона като сменящи се картини през сезоните. Тук има хора, със сълзи от радост, тъга, щастие. Съградени домове, семейства. За това уважаеми хора, днес повече от всякога сме длъжни да кажем, че живота трябва да продължи, но достойно за родопчани, да има работа и хляб. Държавността в нашия край трябва да минава през родопското родолюбие, без значение от пол, религия, бит и начин на живот. За това ви призовавам да погледнете числото 5 от листата. Пет са листата на розата, 5 са нашите сетива, пет е символ на пътешествието, свободата, стабилността.

Николай Мартинов: Като общински съветник от 1.5 години защитавам яростно каузата, наречена здравеопазване. Три общини наброяващи 30 000 души, нямат достъп до здравеопазване, а то е записано в Конституцията, като изконно право на всеки български граждани. Кандидатирам се, за да спрем абсурда в България. Плащаме данъци, а чупим колите си по разбитите пътища, плащаме здравни осигуровки, а умираме в линейки на път към болниците. Да спрем абсурда на замразените доходи, да спрем абсурда българите да се палят. Нашия противник има огромен финансов ресурс, взет от нас чрез замразените доходи. Същите хора имат наглостта сега отново да искат доверието на хората, защото „имали воля”. Аз ще защитавам каузата за болница в Западните Родопи, защото става дума за човешки съдби. Ако има нещо по-ценно от живота, нека ГЕРБ го кажат, но аз смятам, че живота и здравето стоят на първо място!

Д-р Нина Шехова-Янкова: Аз ще се боря за сигурно и качествено здравеопазване, затова ви моля да ни подкрепите.

Емил Хумчев: Вълнувам се, че съм кандидат-депутат от Родопите- планина на смели и добри хора. За три години и половина се наслушахме на празнодумие, обещания и лъжи от ГЕРБ. Знам, че родопчани ще покажем на 12 май силата си, от която има нужда цяла България. Сигурен съм, че на 12 май ще се поздравим с успех. Родопчани са силни хора и доверието им ще ми даде сила, за да се боря за по-добър живо на младите хора и семейства, да има повече деца, да е заплатен добре труда, за достоен живот на възрастните хора. Във всяка родопска къща има напуснали в чужбина. Ние ще работим те да се върнат по родните места,

Дора Янкова:

Уважаеми съграждани, скъпи родопчани!

Нашата лисата е от достойни и почтени личности от всички райони на Родопите. Съчетание на професии, патриоти и социално отговорни хора! Усетихме трудността от управлението на ГЕРБ, които трябваше да направят по-добър живота ни, а всъщност докараха живота на много хора до пълна мизерия със замразените доходи, с невъзможността да плащат и най-елементарните си нужди. В края на мандата си ГЕРБ каза, че слънчицето Дянков вече е ръждива монета, но дрънкането от нея е на гърба на всяко семейство. Народа каза – не на управлението на ГЕРБ, бедни сме, нямаме доходи и не можем да си платим сметките. Сега г-н Борисов обещава друго, иска да стане социален, но той е десен и подкрепя олигарсите и монополите. За това имаме нужда от нова политика. Възможна ли е друга политика? Да! Ние имаме програма, в която е записано, че заедно с бизнеса и можещите хора ще изготвим нов 10- годишен план за реиндустриализация, политика за възраждане на Родопа планина, на всичките 10 общини. Хората и всички ние искаме – държавата да си е на мястото, да стои зад икономиката и стопанството. Ние ще върнем поне 250 000 работни места, защото ГЕРБ остави над 600 000 безработни и още толкова в чужбина. Затова чухме протестите и ще бъдем силен родопски глас. Няма да мълчим и да стоим по банките в парламента! Ще сме силния глас на Родопите –ще търсим средства и подкрепа. Ще спрем увеличаването на пенсионния стаж. Ще увеличим пенсиите, домашните и социални асистенти трябва да се развият като политика за възрастните хора. Те да се чувстват защитени и да имат достойни старини. Ние искаме българския учител да има адекватно заплащане, българския лекар да не бъде мачкан. Не да се молим за направление, за да отидем при специалист, защото държавата не е разчела правилно средствата за здравеопазване. Защо след управлението на ГЕРБ имаме три закрити болници? За това нашата политика в здравеопазването ще прилага принципа на защитени общински болници с по-лек режим и повече финансиране. Ще настояваме в смолянската болница да се разкрие отделение по инвазивна кардиология, защото един човешки живот по разровения път до Пловдив не винаги може да се спаси. Получих голям опит и уроци от направеното за Смолян. Спомням си как Цветан Цветанов ме питаше за доходи и безработица. Казах му, че общините и държавата сме в споделена отговорност. Но вместо да се дадат пари за общините 100 млн. лв. отидоха да се подслушват политици, бизнесмени и граждани незаконно.

Ние казваме стоп на мачкането на малкия и среден бизнес, а да му дадем възможност за развитие. Ще се грижим за майките с деца, на които ГЕРБ не даде поне една минимална работна заплата, за да отглеждат нормално бъдещето на страната. През тези 4 години горчилката за Родопите е голяма, защото действителността тук няма нищо общо с казаното от фамозните и ритуални фигури на ГЕРБ, които ни облъчваха от телевизионния екран с безкрайните си хвалебствия! Всички заедно ще сме голям и силен отбор. Планирали сме над 246 срещи в областта, ще идем във всяко селце, да чуем проблемите, за да ги решим в парламента. Няма да делим кметовете и хората от общините. Ще работим за всички 10 общини в областта. Подкрепете ни и нека кажем на всички, че не бива да допускаме втори мандат на ГЕРБ, защото това ще е катастрофа за България!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе