БСП: Родопчани отрекоха политиката на ГЕРБ

БСП: Родопчани отрекоха политиката на ГЕРБ

Родопчани тотално отрекоха политиката на ГЕРБ в смолянско. Те скочиха на всички сектори на управление на държавата. Стотици представители на гражданското общество освиркаха водача на листата на партията на Борисов в региона – Даниела Дариткова. Депутатът от 41-ото народно събрание отнесе всички критики за безработицата, обезлюдяването на региона, липсата на работа и на ниските заплати.

Гражданите на Девин, Борино и Доспат пък се нахвърлиха на Дариткова за затворената общинска болница. Местните я обвиниха за невъзможността вече втора година да получават адекватно медицинско обслужване. Те смятат, че Дариткова трябва да носи отговорността за измиращите родопчани. Тя се оправда, че проблемите на лечебното заведение са от 10 години, но не можа да отговори на въпроса защо няма нито един арестуван за тези провинения. Председателят на Здравната комисия в кабинета „Борисов” 2 години се „бори” да реши проблемите на лечебното заведение, но така и не можа да намери 2 млн. лв. Тя пак обеща да се излезе от това положение, но жителите на общините Девин, Борино и Доспат потвърдиха, че всичко е заради изборите. Родопчани попитаха как може да се намерят 100 млн. лв. за подслужване, а да няма 2 млн. за болницата вДевин. Дариткова няма как да отвори болницата, а само говори, търбеха родопчани на дебата на ТВ 7.

Водачът на листата на Коалиция за България в Област Смолян Дора Янкова обеща болницата в Девин да отвори врати в най-кратки срокове след спечелване на изборите на 12 май. Тя обяви, че здравето на хората ще е от основните приоритети на левицата. Янкова разкри още, че и майките с малки деца ще са с приоритет на Коалиция за България.

„Няма как да продължава да се загърбва този проблем. Майките са бъдещето на България, а в момента получават по 240 лв. на месец. Ще предложа майките с малки деца да имат финансови облекчения. Коалиция за България предлага социална помощ за семейства с деца до 2 години, които заради безработица, нямат възможност да плащат вноски по кредитите си. Тогава държавата ще им помага. Това е правилният път”, заяви Янкова.

След управлението на ГЕРБ България се нуждае от мощна социална политика за защита на хората. Последните 4 години точно нея я нямаше. Затова сега най-потърпевши са майките с малки деца, пенсионерите, хората с увреждания и социално слабите”, каза още Янкова и увери, че левицата предлага програма за решение на проблемите в този сектор.

„Дариткова е добър лекар, но е попаднала в грешна партия. Няма как ГЕРБ да си реши проблемите в здравеопазването, след като Симеон Дянков взе 1,2 млрд. лв. от здравната каса и ги въртеше както си искаше”, обобщи водачът на листата на левицата в сколянско Дора Янкова.

Смолянчани вече не приемат извинение от партията на Бойко Борисов, защото им е омръзнало от лъжи. Те искат нормален и достоен живот, който в момента е невъзможен.

„Миналата Коледа ни нарекохте бреме за държавата. Затова избягах със семейството си в Германия. Тук получавах по 18 евро на дете на месец, а в Германия взимам по 200. Аз имам решение за редица проблеми и съм ви ги представил, но вие не ги чувате”, обърна се към Дариткова Чавдар Петков, баща на 7 деца. Той е автор на проект за енергийна ефективност на новоизграждащи се детски градини.

„Ще гласувам за Дариткова ако обещае повече да не се занимава със здраеопазване”, подхвърли бивш активист на досегашните управляващи.

Даниела Дариткова не намери и отговор на още един основен проблем – безработицата. Тя смята, че има достатъчно работа в Смолянско, но липсват кадри. Бившият депутат даде пример със свободни места в дървообработването. Завършил право у нас разкри, че работи в селското стопанство във Великобритания, тъй като не може да си намери никаква работа тук. Тя пък му предложи да се захване именно с този сектор, така както преди няколко години Бойко Борисов призова висшистите да станат овчари.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе