БСП алармира за масови агитационни нарушения в деня за размисъл

БСП алармира за масови агитационни нарушения в деня за размисъл

Три жалби за неправомерни агитации на ГЕРБ, в деня за размисъл, внесе днес по обяд в РИК Милко Гавазов – представител на Инициативния комитет за издигане кандидатурата на ген. Румен Радев за президент и Илияна Йотова – за вицепрезидент.

Автомобили, накичени с предизборни стикери с №17 са забелязани в Смолян и в с. Селча, Девинско. Пред пункта за технически прегледи на СБА в областния град е паркиран автомобил СА 7480 ТН, облепен с надпис ГЕРБ, алармират от Левицата и прилагат снимки за нарушението.

В село Селча фенове на Цецка Цачева също ползват почивния ден за агитации. И тук возило е станало подвижен агитационен плакат, накичено със стикери с № 17. Номерът на колата е КД Е 77-91.

Общинският съветник от ОбС-Девин, Велизар Шамов пък си е позволил да агитира открито от фейсбук страницата си, поставяйки на нея текст: „Скъпи жители на с. Гьоврен, настоявам да видите датата и за какво трябва да подкрепите в неделя №17”. Към изречението е приложено и строително разрешение №33/05.10.2016 г., твърди в жалбата си Гавазов. И сочи, че става дума за обект „Рехабилитация на улици в с. Гьоврен”, което е грубо нарушение на чл. 182, ал. 4 от Изборния кодекс. В сигналите си той настоява за незабавна проверка и очаква произнасяне на РИК по случаите.

Вирни се горе