Банковата ваканция беше опит за преврат, разкри Дора Янкова

Банковата ваканция беше опит за преврат, разкри Дора Янкова

Борисов и ДПС по силов път и с протекцията на президента искаха да вземат властта като се обяви банкова ваканция. Предотвратихме го без много шум, заяви Дора Янкова пред избиратели в село Солища.

„Това стана една неделя на среща на най-отговорните политици, организирана от президента. Ваканцията означаваше всеки да може да изтегли минимална сума от влоговете си еднократно, да се затворят банките за неопределено време, да спре бизнесът и икономиката и да се появи спасител в лицето на Борисов. Тогава много важна се оказа позицията на левите политици и на Асоциацията на търговските банки, която беше против ваканцията.“

Янкова обърна внимание, че сега новата коалиция „БСП – лява България“, която на практика обединява почти всички леви формации – от комунистическите до социалдемократическите . Водачката на листата на БСП в Смолян призна грешките на предишното управление – издигането на Пеевски за шеф на ДАНС , загубата на доверие сред избирателите при евроизборите и припомни: „ДПС преиграха с властта като наш партньор, затова честно им го казахме и настъпи политическият развод“. Дора Янкова обясни на хората и за протестите пред парламента, които са били искрени само в първите две седмици, а през цялото останало време са били предприятие за бъдеща власт, за което президентът ги възнагради с участие в служебното правителство.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе