Арх. Атанас Каджебов – водач на листата на ГД ДНЕС

Арх. Атанас Каджебов – водач на листата на ГД ДНЕС

Гражданската листа на движение ДНЕС е пъстра, разнообразна, с хората от различен социален статус, образование и професии. В бюлетината за изборите на 12 май тя е под № 32. Това каза областният координатор на ГД ДНЕС в Смолян Ралица Данчева.

Първи в листата е арх. Атанас Каджебов от Смолян, който е и общински съветник в местният парламент. „Нашите съграждани номинираха и избраха разпознаваеми хора, хора с добро име в обществото, добри професионалисти”, отбеляза Данчева. Тя бе категорична, че е доволна от провелото се гласуване в първите граждански избори за кандидати за народни представители в 42 НС. „Това е един вид пробив в политическата система, защото за първи път има листа на 100 % от граждани”, каза още областният координатор на ДНЕС.

Основните идеи, които те ще отстояват са граждански контрол в политическото управление на страната ни. Представителите на ГД ДНЕС заявиха, че нямат политически амбиции. Те също ще водят предизборна кампания, но тя ще бъде по-семпла и по-различна. Началото й ще бъде поставено следващата седмица. „Искам да призова хората да бъдат активни, да проявят разум, да напавят анализ на всичко случвало се през годините в страната ни и да участват в изборите на 12 май”, каза в заключение Ралица Данцева. В гражданската листа на ДНЕС са още Стефка Манолева от Рудозем, Яни Илиев от Смолян, актрисата Миряна Найденова, девинският бизнесмен Румен Билянов, Костадин Чангалов, Борислав Младин, Евгения Михайлова, Адреана Желева, Христо Райчев.

Вирни се горе