Адв. Милко Гавазов-общински съветник: Родопчани трябва да подкрепят Дора Янкова и листата на Коалиция за България

Адв. Милко Гавазов-общински съветник: Родопчани трябва да подкрепят Дора Янкова и листата на Коалиция за България

Само след един ден предстоят съдбоносни за България избори. За по-малко от 4 години в управлението на държавата, партия ГЕРБ ни доведе до пълна икономическа, социална и морална разруха. Оглавихме всички негативни класации в Европейския съюз, в това число безработица, корупция, престъпност и какво ли още не. Голяма част от хората са доведени до ръба на физическото оцеляване. Демократичното управление беше заменено с еднолична власт, чийто вредни последици са неизмерими.

На този фон, цинично звучат претенциите на същите тези хора, че „ИМАТ ВОЛЯ” /!/ и искат доверие отново да ни управляват !? Няма как да не попитаме, воля, за какво ? Това което можеше, беше разрушено и разграбено. За двегодишния си престой в Народното събрание, сегашния кмет и лидер на ГЕРБ ще бъде запомнен с закриването на Родопския драматичен театър. Неговите колеги – Недялко Славов и Даниела Дариткова имат по-големи успехи в това отношение – закриха болниците в Рудозем и Девин, както и Тубдиспасера в гр.Смолян. Сега искат отново доверие, навярно да продължат ликвидаторската си практика ?!

Едно нещо не може да им се отрече на гербаджийските активисти – умеят да лъжат. Лъжат безскрупулно и нагло, с ясното съзнание, че това което говорят решително се разминава с истината. Ярък пример в това отношение е известния вече Марин Захариев, чийто име се мъдри в листата на ГЕРБ. Та, този кандидат за народен избранник, в обширно предизборно слово тиражирано в местните вестници, вместо да говори за своите /и на партията, която представлява !/ управленчески намерение, хвърля купища кал и разгласява многобройни неистини, не за кого да е, а за самата ДОРА ЯНКОВА. Това изглежда е печеливша тактика на Захариев.В хода на предизборната кампания за местните избори той разпространяваше по-дребни лъжи, например, че Дора Янкова била обещавала да направи хляба 10 стотинки, а билетчето в градския транспорт – 6 стотинки. Някои му повярваха и сега горещо съжаляват. Може би за тези си заслуги, Маринчо стана заместник кмет и сега лъже в по-големи мащаби. Е, този път няма да се получи, защото всички знаят, коя е ДОРА ЯНКОВА. Това, което тя е направила, като кмет на село Момчиловци, Община Смолян и народен представител е пред очите на хората, ползват се от него и отдавна е получило народното признание. Цялата вестникарска страница няма да стигне за да се изброят заслугите, наградите и постиженията на Дора, които имат и национални измерения. Ще припомня само оценката на американския посланик Джеймс Уорлик, казани на всеослушание тук, в Смолян: „Дора Янкова е един от най-добрите и най-успешни кметове в страната.Тя наистина е свършила чудесна работа в интерес на обществото и това наистина ме впечатлява и възхищава”.

Няма какво да добавя. След провала на ГЕРБ в управлението, имаме уникалния шанс да изберем грамотни, компетентни и отговорни политици, каквато безспорно е Дора Янкова и останалите кандидатите от листата на Коалиция за България. Нека не пропускаме този шанс.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вирни се горе