18 партии и 7 коалиции останаха в надпреварата за изборите

18 партии и 7 коалиции останаха в надпреварата за изборите

Всеки избирател може да провери дали е включен в избирателните списъци

18 партии и 7 коалиции са регистрирани за изборите на 5 октомври, съобщи ЦИК след като приключи проверка на ГРАО на подадените подписки на партиите.

Заради недостатъчно събрани гласове и нередности в подписките комисията е отказала регистрацията на четири партии, предаде БНТ.

Отказ за регистрация за участие в изборите са получили Другата България, две формации под наименованието “Българска комунистическа партия” и Българската работническо-селска партия.

До 2 септември регистрираните формации трябва да издигнат кандидатските си листи в отделните изборни райони.

Срокът за регистрация на комитетите изтича в понеделник, на 25 август. В същия ден общинските администрации ще публикуват и предварителните избирателни списъци.

„Всеки избирател може да провери дали той е включен в избирателните списъци и евентуално, ако има пропуски, да може съответно да подаде необходимото заявление, за да бъде включен в избирателния списък", обясни Александър Андреев.

След понеделник ще можем и да проверяваме дали ЕГН-то ни не попада в подписка, без да знаем. Ако открием нередност, можем да сигнализираме в Районните и Централната комисии.

Вирни се горе