EVN България дари оборудване и пиезопътека за зелена класна стая в горски парк „Амзово“ край Смолян

EVN България дари оборудване и пиезопътека за зелена класна стая в горски парк „Амзово“ край Смолян

Дарението е част от програмата „EVN за България“ която през 2016 г. подкрепи четири обществени проекта в Югоизточна България

Днес в горски парк „Амзово“ край гр. Смолян беше представен проект, в рамките на който EVN България подкрепи изграждането на фотоволтаична система за образователни цели и демонстрационна пиезопътека за зелена класна стая.

Фотоволтаичната система осигурява автономно захранване с енергия на класната стая, а пиезопътеката нагледно и по забавен начин демонстрира превръщането на механичната енергия в електрическа. Дейности, които бяха извършени през лятото и есента на 2016 г. са на общ стойност 9360 лв., като финансирането, предоставено от ЕVN България е в размер на 7460 лв.

На представянето присъстваха г-жа Станислава Николова, ръководител проект от сдружение „Fun in the Mountain“, което стои зад реализацията на парк „Амзово“, г-н Робърт Дик, председател на управителния съвет на EVN България, г-жа Калина Трифонова, зам.-председател на компанията, г-н Костадин Величков, изп. член на съвета на директорите на EVN България Електроразпределение, г-н Андриян Петров, зам.-областен управител на област Смолян и г-н Марин Захариев, зам.-кмет на община Смолян.

Новото оборудване в горски парк „Амзово“ ще подобри условията за обучение на децата от региона, които посещават зеленото училище. В рамките на програмата са изработени и обучителни материали рационално използване на енергията. „За нас е важно, че с подкрепата си за този проект можем да съчетаем темата за енергийна ефективност с образование“, сподели г-н Дик.

Проектът в парк „Амзово“ е част от програма „EVN за България“, в рамките на която EVN подкрепи четири обществени проекта в Югоизточна България от общо 77 кандидатури. Общата стойност на всички четири проекта е над 41 500 лв като „EVN за България“ е предоставила над 38 000 лв. от средствата.

EVN България стартира програмата в началото на 2016 г. като част от стратегията си за корпоративна и социална отговорност с акцент постигането на максимален обществен и екологичен ефект, устойчив във времето.Кандидати бяха юридически лица с нестопанска цел, граждани, читалища, училища и детски градини. Чрез програмата ЕVN България цели да насочи средствата, които може да отдели в рамките на своята корпоративна социална отговорност, към каузи с дълготраен положителен ефект за хората и природата.

Вирни се горе