Елена Йончева: В България работещите бедни са работещи гладни

Елена Йончева: В България работещите бедни са работещи гладни

Платена форма

Трябва да спре разграждането на България

“Ще използвам европейската писта и Брюксел, за да видят в Европа какво се случва в България, за да не продължава този безобразен грабеж у нас.” Това каза водачът на листата за европейските избори на “БСП за България” Елена Йончева.

Йончева обясни, че по време на кампанията е обиколила цялата страна и се е сблъскала с огромна бедност. “Работещите бедни са работещи гладни. Милион и половина българи живеят под прага на бедността. Това не са само пенсионери, а и млади работещи семейства”, каза водачът на евролистата на “БСП за България”.

Йончева приветства решението на главния прокурор да бъдат разкрити офшорните сметки на български политици в чужбина, както и имотите им. Според нея премиерът го е страх, защото предстои избор на европейски главен прокурор.

„Нашата битка е енергийните проекти у нас да се случват”. Тя припомни, че сме загубили най-големите инвестиционни проекти- Бургас-Александруполис „Южен поток”, „Белене”. В същото време, Германия стори „Северен поток” 2. „Белене днес трябваше да работи и нямаше да говорим за повишаване на цените на тока”, подчерта тя. Йончева сподели, че по време на обиколките си в страната, в много предприятия oчакват от следващия месец да плащат поне двойно по-високи цени. „Това ще доведе до покачване на всички цени. Нашите съседи строят атомни електроцентрали и ние ще трябва да купуваме ток от тях, което ще доведе до увеличаване на цените на тока отново”, обясни тя.

На 26-ти май, с номер 18, можем да променим страната си и да сложим край на разграбването й, от което всяка година изтичат 12 млрд. лв.”, заяви Елена Йончева.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вирни се горе