Джудистите от Неделино спечелиха медали от състезание

Джудистите от Неделино спечелиха  медали от състезание

Куп медали спечелиха джудистите от нашия град на състезание в Пловдив, посветено на Тодор Даракиев – основател на джудото в града на тепетата. Нашите момчета и момичета, водени от треньора Севдалин Марангозов, защитиха с чест името на отбора и на джудото в Неделино.

В надпреварата участваха 32 български, 3 румънски, и по 1 отбор от Кипър, Гърция и Словения. Ани Доганова се закичи с един златен и един бронзов медал. Сребърен медал завоюва Петя Доганова, а бронзов – Симона Макакова. Момчетата бяха представени от Евгени Димитров, който спечели бронзов медал във възраст „момчета”.

Треньорът С. Марангозов съобщи, че състезанието е било много тежко и оспорвано. Първият ден е продължило 12 часа, а вторият – 10. Отборът изказва искрена благодарност на кмета на общината Стоян Беширов, благодарение на когото те успяха да заминат за Пловдив и да имат средства за посрещане на дневните нужди. Резултатите от поредното състезание показват, че Неделино е сила в джудото и че тук растат млади надежди, които ще атакуват националните, световните и олимпийските върхове на този спорт.

Вирни се горе