Двойният убиец от „Въча” остава в ареста

Двойният убиец от „Въча” остава в ареста

Състав на Смолянския окръжен съд разгледа днес молбата, внесена от адвокатите на обвиняемия В. Т. Т. за замяна на наложената по отношение на обвиняемия мярка за неотклонение “Задържане под стража” с по-лека – “Домашен арест”.

При преценката си съставът на съда счете, че не са налице основания за изменение на взетата спрямо обвиняемия мярка за неотклонение “Задържане под стража”, поради което обвиняемият остава задържан под стража.

Определението на Окръжен съд – Смолян не е окончателно и подлежи на обжалване пред Пловдивски апелативен съд в тридневен срок, считано от днес.

Припомняме, че тази мярка за неотклонение беше наложена по отношение на обвиняемия В. Т. Т. от Окръжен съд в края на миналата година по обвинение за извършено престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 4 НК на яз. “Въча”. Тогава съдът прие, че може да се направи обосновано предположение за авторството на престъплението, за което се предвижда наказание “Лишаване от свобода” и съществува опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление. По-късно Пловдивският апелативен съд потвърди наложената от Окръжен съд – Смолян мярка за неотклонение “Задържане под стража”. Към настоящия момент продължават да се извършват следствени действия от органите на досъдебното производство.

Вирни се горе