Две катастрофи с леко пострадали участници станаха вчера

Две катастрофи с леко пострадали участници станаха вчера

През изтеклото денонощие са регистрирани две пътнотранспортни произшествия с леко пострадали участници, съобщиха от пресцентъра на полицията.

На 30.01.2020 г. около 08:20 ч. в гр. Смолян на ул."Миньорска" управлявания от 32-годишната Е.Ч. от гр. Смолян лек автомобил “Тойота Ярис” със смолянска регистрация, навлиза в лявата част на платното за движение и се удря челно в правомерно движещ се багер “Хидромег” с хасковска регистрация, собственост на акционерно дружество, управляван от смолянчанина Д.Д. на 55 г. При катастрофата леки наранявания е получила 32-годишната жена, управлявала лекия автомобил.

Причина за пътнотранспортното произшествие е загуба на контрол над лекия автомобил, поради движение с несъобразена скорост с пътните условия. Използван е обезопасителен колан. Произшествието е посетено от екип на сектор „Пътна полиция“ и е взето отношение по Закона за движение по пътищата.

На 30.01.2020 г. около 13:30 ч. в гр. Смолян на ул. “Д-р Петър Берон” в близост до бензиностанция лек автомобил “БМВ 725” със смолянска регистрация, управляван от 26-годишния С. И. от гр. Смолян, удря неправилно завиващ в обратна посока лек автомобил “Деу Матиз” с пловдивска регистрация, собственост и управляван от 58-годишната М.П. от гр. Смолян. При катастрофата леко ранена е М.П., която е получила леки наранявания в областта на главата, без опасност за живота. Причина за произшествието е неправилна маневра завиване в обратна посока. Използван е обезопасителен колан. Местопроизшествието е посетено от екип на сектор „Пътна полиция“ и е взето отношение по Закона за движение по пътищата.

Вирни се горе