Две деца от Чепеларе с грамоти от полицията за доблестна постъпка

Две деца от Чепеларе с грамоти от полицията за доблестна постъпка

Днес Областната дирекция на МВР обяви ден на отворените врати във всички Районни полицейски управления в област Смолян, в чест на професионалния празник на Министерството на вътрешните работи.

На 5-ти юли се навършват 133 години от създаването на Министерството на вътрешните работи.

В чест на професионалния празник на служителите от МВР – 5-ти юли, ОД МВР – Смолян и Областен футболен съюз – Смолян организираха турнир по футбол между отбори на Районните полицейски управления в областта и сборни отбори на ОД МВР – Смолян, РД “Гранична полиция” – Смолян, ОУ “Пожарна безопасност и защита на населението” – Смолян и 101 Алпийски батальон – общо 8 отбора.

Класиране:

I – отборът на РДГП – Смолян II – отборът на 101 Алпийски батальон III – отборът на РУП – Златоград IV – отборът на РУП – Девин

По повод празника се проведе и турнир по стрелба между отбори на ОДМВР – Смолян, РДГП – Смолян, ОУ “ПБЗН” – Смолян, ДАНС – Смолян, Областна администрация – Смолян, Община Смолян, Окръжен и Районен съд, Окръжна и Районна прокуратура, 101 Алпийски батальон, Затворническото общежитие и журналисти.

Класиране:

I – отборът на 101 Алпийски батальон II – отборът на РДГП – Смолян III – отборът на ТЗ “ДАНС” – Смолян IV – отборът на ОД МВР – Смолян

Директорът на ОД МВР – Смолян комисар Хаджихристев, зам.-директорът комисар Деянов и началникът на РУП – Смолян гл. инспектор Юрий Топов се състезаваха за отбора на дирекцията. В отбора на ОУ ПБЗН стреляха началникът на управлението комисар Шотаров и началникът на Районната служба в Смолян гл. инспектор Симеон Цървуланов. За отбора на община Смолян стреля председателят на Общински съвет – Смолян г-н Филип Топов.

На гостите днес бяха показани патрулните автомобили, технически и помощни средства, кабинета на началника, помещенията за задържане и за полицейска закрила на деца, оперативната дежурна част и др.

От 11.00 часа бе представено изложение на технически и помощни средства, използвани в ежедневната работа от служителите от ОД МВР – Смолян, РДГП – Смолян и ОУ “ПБЗН” – Смолян пред сградата на ОД МВР – Смолян,както и демонстрация на техники по полицейска лична защита от главния инструктор на ОДМВР по ПЛЗ и обучени от него ученици от гр. Чепеларе.

По-късно бе даден коктейл по повод професионалния празник на полицията,на който гости бяха областният управител инж.Стефан Стайков,Окръжният прокурор Даниела Ангелова,директорът на РЦЗ д-р Мими Кубатева,председателят на Административния съд Росица Сбиркова,директорът на ТПО-Смолян Христо Солаков,директори на институции и журналисти.

По случай професионалния празник на полицията са наградени общо 164 полицаи,огнеборци и служители от ОД МВР ,ОД "ПБЗН",РДГп и РПУ в област Смолян.

От тази година ОДМВР – Смолян възстановява една своя традиция – да награждава по случай празника на МВР граждани, оказали съдействие на полицията. С плакет и грамота за съдействие в борбата с престъпността и за опазване на обществения ред бе наградена Здравка Георгиева Шопова от с. Чокманово, общ. Смолян.

С плакети и грамоти за доблестна постъпка бяха наградени две деца от гр. Чепеларе – Камелия Любенова Шейтанова и Пламен Венциславов Ковачев.Децата намерили портфейл с пари и документи,който незабавно предали в полицията.

Повече подробности от официалното награждаване виж във Видео!

Вирни се горе