Двама с коронавирус са починали снощи, нови три случая за Смолянска област

Двама с коронавирус са починали снощи, нови три случая за Смолянска област

Двама души починаха от коронавирус в Смолянската болница, а излекуваните пациенти са шест

На 13 април има потвърдени 3 нови случая на Covid-19 в областта: мъж на 61г. от гр.Смолян, жена на 70г. от гр. Чепеларе и жена на 73г. от гр. Девин. Тримата са с диагноза пневмония и са хоспитализирани в МБАЛ-Смолян. Жената от гр. Девин е със сериозни придружаващи заболявания, в тежко състояние и е на интензивно лечение. Предстои да се проучат контактните лица.

Предвид, че двама от пациентите са лекувани скоро в кардиологичното отделение на болницата, в което санитарка е с коронавирусна инфекция, РЗИ-Смолян издаде Заповед за предприемане на следните противоепидемични мерки: да се приведат пациентите в обособен сектор на кардиологията, да се спре изписването и приема на пациенти в отделението до 8 часа на 15 април т.г. и се извърши крайна дезинфекция, да се вземат проби за PCR на персонала и пациентите имали контакт с позитивните, да се спазват стриктно правилата за превенция на вътреболнични инфекции. Целта на мерките е да се прекъсне възможността за разпространение на заразата в отделението.

Вчера от инфекциозното отделение на областната болница е изписан още един клинично здрав пациент , лекуван за коронавирусна инфекция, който ще продължи да се възстановява в дома си. Общият брой на излекуваните става шест.

"Със съжаление съобщавам, че снощи в ОАИЛ е починал мъжът от с. Мугла на 85г., с двустранна пневмония и множество придружаващи заболявания. През нощта в отделението е починала и жената на 73г. от гр. Девин. Починалата е 73-годишна жена с онкологично заболяване, диабет и хипертония", съобщи Д-р Мими Кубатева, Директор на РЗИ-Смолян.

Вирни се горе