ДПС с кандидати за кметове и общински съветници във всички общини в област Смолян

 ДПС с кандидати за кметове и общински съветници във всички общини в област Смолян

На територията на всички общини в област Смолян ДПС ще има кандидати за кметове и листи за общински съветници за местни избори. На този етап само в община Девин Движението ще участва като част от Коалиция. Във всички останалите общини ДПС ще участва със собствени кандидати и собствени листи. Това обяви на пресконференция областният лидер на партията Салих Аршински. Номинационната кампания на ДПС приключи на 1 септември трябваше да приключи кампанията. Във всяка община са номинирани минимум трима кандидати, с изключение на община Чепеларе, където е номиниран само един – Анета Пашалиева. „Минимум очакван резултат в община Чепеларе е балотаж“, заяви Аршински.

В община Девин кандидата ще бъде коалиционен. Името му е Здравко Иванов и около него се очаква да се обединят всички политически сили, които желаят смяна на статуквото с обща листа. В Неделино ДПС ще подкрепи, като независим, сегашния кмет Боян Кехайов. Там обаче ще участва със самостоятелна листа за общински съветници. Трима от сега действащите кметове имат номинации за следващ мандат. Това са Мустафа Караахмед – кмет на община Борино, Фахри Молайсенов – на община Мадан и Румен Пехливанов – на община Рудозем. ДПС ще издигне и кандидати за кметове в Смолян, където номинираните са петима, в Златоград и Баните.

Салих Аршински обяви, че с решение на областния изборен щаб от 2 септември ръководството на ДПС община Доспат е освободено, заради несправяне с номинационната кампания и обосновани сигнали, че са правени опити за омаловажаване на потенциалните кандидати на партията. „До пет дни ще упълномощим няколко лица, които ще ръководят кампанията в общината и ще подготвят нужните документи. Общински председател на ДПС в Доспат беше Атанас Пържанов, който е отстранен с още пет човека“, каза Аршински. По думите му, причината за освобождаването е несправяне с номинационната кампания и обосновани сигнали, че са правени опити за дискредитиране на потенциалните кандидати на партията. „Налице е колаборация със сегашния кмет на община Доспат – Елин Радев. Оценката на областния съвет е, че сегашния кмет на Доспат е създал атмосфера на терор върху гражданите на община Доспат. Атмосфера, която е неприемлива за демокрацията като цяло и е в разрез с всякакви ценности, дори и с нормални човешки отношения. Това, че общинската структура е отстранена, не означава, че ДПС няма да участва на изборите в Доспат. На този етап областното оперативно бюро поема функциите на структурите на община Доспат“, посочи още Аршински.

На пресконференцията днес стана ясно, че Движението си е поставило за цел да увеличи географията си в региона, след местните избори.

https://www.smolyannews.com/video/dps-s-kandidati-za-kmetove-i-obshtinski-save tnitsi- vav-vsichki-obshtini-v-oblast-smolyan

Вирни се горе