ДПС поиска оставката на кабинета

ДПС поиска оставката на кабинета

ДПС поиска оставка на правителството на Пламен Орешарски в края на септември и свикване на предсрочни парламентарни избори в края на ноември 2014 година.

Тази окончателна и ясна позиция заяви лидерът на ДПС Лютви Местан на обещана още от вчера пресконференция за съдбата на кабинета “Орешарски” и поведението от тук нататък на втората подкрепяща кабинета партия.

Припомняме, премиерът Орешарски винаги е повтарял, че e готов винаги да подаде оставка, но ще го направи, когато загуби подкрепата на БСП и ДПС.

Третите по сила в парламента са си начертали три варианта след изборите за следващ Европейски парламент, но имат свое предпочитание.

“Анализът на изборните резултати прави невъзможен пълният мандат кабинета “Орешарски”. Идеята за пълен мандат не е път към стабилност на държавата”, заяви Местан, след като миналата седмица ту зачеркна пълния мандат на кабинета, ту опроверга това свое изказване.

В предпочитания от ДПС вариант за избори до края на годината Местан вижда един голям минус, а именно бюджетът за следващата година.

Вирни се горе