Дора Янкова поздрави новият командир на Сухопътни войски – генерал –майор Андрей Боцев

 Дора Янкова поздрави новият командир на Сухопътни войски – генерал –майор Андрей Боцев

Благодарение на висшия офицер в Смолян запазихме военното поделение, напомни червената депутатка

Смолянският депутат от Коалиция за България Дора Янкова поздрави генерал – майор Андрей Боцев по случай назначаването му за командир на Сухопътни войски.

Тя подчерта, че в лицето на генерал Боцев Родопите имат голям приятел и застъпник. „Благодарение на Вас в Смолян продължава да функционира военно поделение, което е сериозна опора за населението, гарантира сигурността и повдига националното самочувствие“, заяви народният представител. В периода 2004-2007г. ген. Андрей Боцев бе командир на 101-ва Планинска бригада с щаб в Смолян.

Янкова напомни важната роля на 101-ви Алпийски батальон във възпитанието в патриотизъм и всеотдайността на военните при нужда от помощ при бедствия. Военното поделение е и сред големите работодатели в Смолян, като осигурява стотици работни места и прехрана за много млади семейства.

Дора Янкова посочи, че при бедствените наводнения през 2005г. в Смолянско под командването на генерал Боцев военнослужещите са се включили в десетки спасителни акции, благодарение на което щетите са отстранени по-бързо. Напомнена бе и военната намеса при потушаването на големите горски пожари, вилнели в Родопите, както и помощта, указвана от военните при тежки зимни условия.

Народният представител покани началника на Сухопътни войски да посети Смолян. „Желая ви да бъдете отличен командир и да допринесете за развитието на армията ни. Нека в условията на мир да подготвим силна и модерна армия, която да носи гордо бойната ни слава и завоювани успехи“, каза още депутатът.

Вирни се горе